OUG care îngheaţă veniturile bugetarilor, publicată peste noapte în Monitorul Oficial

OUG care îngheaţă veniturile bugetarilor, publicată peste noapte în Monitorul Oficial

Ordonanţa de urgenţă prin care se îngheaţă salariile în sectorul bugetar, justificandu-se o situaţie de urgenţă, prin derogare de la legile în vigoare, a fost publicată luni seară, după ce Florin Cîţu, premierul României, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă mai multe măsuri.

OUG care îngheaţă veniturile bugetarilor a apărut în Monitorul Oficial. ”Prin derogare de la prevederile […] din legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri pulbice, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2021, cuantumul brut al salariilor de bază/solderlor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare lunară de care benficiază personalul plătit din fonduri publice se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă pentru luna decembrie 2020…”

OUG care îngheaţă veniturile bugetarilor  se aplică de anul viitor. ”Începând cu luna ianuarie 2021, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului desalarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menţine cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2020, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoara activitatea în aceleaşi condiţii”, potrivit OUG prezentate de guvern. 

Alte articole:   VIDEO O balenă a răsturnat o barcă de pescuit în largul coastei New Hampshire. Două persoane au căzut peste bord

După şedinţa de Guvern de luni, Florin Cîţu a anunţat că bugetul va fi construit cu un deficit bugetar în jur de 7% din PIB, iar politica fiscală va rămâne stimulativă în 2021.

OUG care îngheaţă veniturile bugetarilor, rezumatul Veniturile bugetarilor care urmează să fie plafonate anul viitor:

 • – salariile bugetarilor
 • – indemnizatiile demnitarilor
 • – sporuri
 • – compensatii
 • – prime
 • – indemnizatia de hrana
 • – indemnizatia de merit
 • – venitul minim de incluziune
 • – majorarea salariilor profesorilor se amana pentru 1 ianuarie 2022
 • – Acordarea indemnizației pentru limită de vârstă pentru primar, viceprimar, președinte al consiliului județean și vicepreședinte al consiliului județean se amana pentru 1 ianuarie 2022
 • – Pensiile militare
 • – Voucherele de vacanta
 • – Pensiile de serviciu si indemnizatiile pentru limita de varsta pentru: a) personalul aeronautic, b) personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, c) personalul care functioneaza in Institutul National de Expertize Criminalistice, d) functionarii publici parlamentari, e) personal diplomatic si consular, f) membrii Curtii de conturi, g) parlamentarii
Alte articole:   Adrian Veştea: Am semnat proiectul de hotărâre a Guvernului privind aprobarea stemei municipiului Brașov

Punctul de amenda de circulatie ramane la 145 de lei

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, că se va fac e o analiză a Legii salarizării din sectorul public, iar până la finalizarea acesteia salariile rămân la nivelul din decembrie 2020. ”Au apărut tot felul de anomalii şi excepţii”, a afirmat premierul, adăugând că nu este adeptul tăierilor de salarii şi nu vor exista astfel de tăieri.

„Până atunci, veniturile angajaţilor se menţin la nivelul anului 2020, decembrie 2020. Veniturile se menţin la nivelul din decembrie 2020, până la momentul la care vm avea o analiză a efectelor şi implicaţii ale legii salarizării, acele excepţii care au tot apărut şi aşa cum a fost ea modificată şi aplicată greşit, spun eu, în ultimii ani”, a mai afirmat Cîţu.

Alte articole:   FOTO Au fost finalizate lucrările de modernizare a unui nou tronson de pe strada Canalului din Săcele

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate