Osemintele găsite în curte la Colegiul Național Unirea sunt de origine animală

Osemintele găsite în curte la Colegiul Național Unirea sunt de origine animală

O primă analiză a oaselor găsite în curte la Colegiul Național Unirea la mijlocul lunii decembrie a anului trecut, arată că acestea sunt de origine animală, mai precis de vită, au anunţa reprezentanţii municipalităţii.

Lucrările de reparații la Colegiul Unirea, începute în vara anului trecut, au fost sistate, pentru a se putea verifica materialul arheologic descoperit, iar după primele cercetări, oasele în cauză par a fi provenit dintr-o măcelărie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, Direcţia de Cultură a Judeţului Braşov a transmis Primăriei Braşov o adresă prin care a anunţat  că a ridicat suspendarea lucrărilor în exterior, care pot fi continuate cu supraveghere arheologică.

„În acest moment, avem o adresă de la Direcţia Judeţeană de Cultură prin care am fost anunţaţi că s-a ridicat suspendarea executării lucrărilor exterioare astfel că, cel puţin din acest punct de vedere, ele se pot continua, cu condiţia de a fi şi vremea bună. Situaţia apărută nu ne afectează din punct de vedere al calendarului de lucru, pentru că oricum lucrările de afară erau eşalonate până în martie, din cauza vremii. În interior, intervenţiile şi amenajările continuă conform graficului stabilit“, a declarat Sorin Toarcea.

Reprezentantul municipalității a mai spus că în acest moment mai aşteaptă o autorizaţie din partea Ministerului Culturii, pentru a avea la îndemână toate documentaţiile necesare lucrărilor exterioare. În acest sens, Muzeul Județean de Istorie, care oferă asistenţa arheologică în acest proiect, a depus la Minister documentaţia, pentru a obţine cât mai devreme autorizaţia.

Alte articole:   Patriarhia Română: Clopotele bisericilor vor bate de Înălțarea Domnului în semn de veșnică pomenire a eroilor

Lucrările vor fi finalizate în luna iulie

Potrivit municipalității în acest moment proiectul de modernizare a Corpului A al Colegiului Național Unirea este finalizat în proporție de 50%, iar lucrările sunt  în grafic.

Din cauza vremii, în acest moment se lucrează la spațiile interioare, iar din luna aprilie vor fi reulate lucrările exterioare.

Liftul exterior la corpul A, care va fi primul echipament de acest fel de care beneficiază o unitatea de învăţământ din Braşov, va fi montat abia la vară, ca una dintre ultimele lucrări incluse în proiect.

Lucrările de reparaţii capitale la corpul A al Colegiului Naţional „Unirea“ au început la mijlocul lunii iulie a anului trecut, constructorii – asociaţia formată din Construcciones DECO SA şi Eisen Land SRL, luându-şi angajamentul să finalizeze intervenţiile în 12 luni.

Alte articole:   Înălţarea Domnului, ziua în care se petrece ca la Paşte

Lucrările costă 6,605 milioane lei, bani care sunt achitaţi integral de la bugetul local.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate