Orașul care a fost votat cea mai bună destinație turistică a Europei în 2024

Orașul care a fost votat cea mai bună destinație turistică a Europei în 2024

Anunțul care a cutremurat lumea turismului a fost făcut: acest oraș a fost votat cea mai bună destinație turistică a Europei în 2024. Cu peste un milion de călători care au luat parte la vot, această destinație a reușit să depășească peste alte 500 de orașe și atracții turistice din întreaga Europă.

În lumea călătoriilor, există întotdeauna noi destinații care promit experiențe de neuitat. Cu toate acestea, importanța și prestigiul unei destinații sunt validate de călători – și când peste un milion de oameni se exprimă în favoarea unui singur loc, nu se poate nega că acesta are ceva special. Clasamentul European Best Destinations pentru 2024 a atras atenția cu rezultatele sale și a oferit călătorilor din întreaga lume o nouă destinație de top pentru a descoperi și a explora.

Marbella a fost desemnată cea mai bună destinație de călătorie din Europa, potrivit călătorilor care și-au exprimat părerea. Acest oraș de coastă situat în sudul Spaniei s-a bucurat de o popularitate deosebită printre jucătorii de golf și cumpărători, iar plajele sale însorite l-au transformat într-o destinație de relaxare de renume. Marbella este, de asemenea, preferată de iubitorii de gastronomie, fiind acasă pentru trei restaurante cu stele Michelin, conform timeout.com. Iar călătoriile în zona din Costa Del Sol ar putea fi ușurate în curând, întrucât au fost propuse planuri pentru construirea unui tren care să lege Marbella de Malaga.

Monaco a ocupat locul al doilea în clasament, în timp ce Malta s-a situat pe treapta a treia, dar primele 20 de destinații au oferit o varietate impresionantă de opțiuni pentru călători. Următoarele destinații din top vânate de turiști sunt Geneva (Elveția), pe locul patru și Batumi (Georgia)  pe locul cinci.

Iată topul celor mai bune destinații turistice în 2024

 1. Marbella, Spania
 2. Monaco
 3. Malta
 4. Geneva, Elveția
 5. Batumi, Georgia
 6. Riga, Letonia
 7. Madeira, Portugalia
 8. Florența, Italia
 9. Londra, Marea Britanie
 10. Reykjavik, Islanda
 11. Lège-Cap-Ferret, Franța
 12. Siena, Italia
 13. Ponza Island, Italia
 14. Porto-Vecchio, Corsica, Franța
 15. Regiunea viticolă Champagne, Franța
 16. Insulele Feroe
 17. Sirmione, Lombardia, Italia
 18. Piran, Slovenia
 19. Newquay, Cornwall
 20. Thassos, Grecia

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate