Un oraș din Europa vrea să recompenseze turiștii care respectă mediul

Un oraș din Europa vrea să recompenseze turiștii care respectă mediul

Cafea gratis pentru că iei bicicleta? Aceasta este soluția propusă de orașul Copenhaga pentru a aborda problema poluării legate de turism, relatează Le Figaro.

Organizația oficială a turismului din Copenhaga a lansat inițiativa CopenPay, un sistem pilot care se va desfășura în perioada 15 iulie – 21 august. Ideea este simplă: recompensarea acțiunilor turiștilor care respectă mediul, cum ar fi colectarea gunoiului, munca într-o grădină urbană sau utilizarea transportului public și a bicicletelor în locul mașinilor. Recompensele variază de la o cafea gratuită la închirierea gratuită a unui caiac.

Potrivit comunicatului de presă al biroului de turism, „participarea este simplă”. Tot ce trebuie să faceți este să prezentați dovada unei fapte bune, cum ar fi un bilet de tren sau o bicicletă. Totuși, în general, „CopenPay se bazează pe încredere, la fel ca societatea daneză”.

„Un mic pas spre tranziția ecologică”

Inițiativa CopenPay a fost concepută pentru a remedia poluarea majoră cauzată de turismul de masă în Copenhaga, care a înregistrat peste 12 milioane de înnoptări anul trecut, potrivit statisticilor guvernamentale.

„Când călătorești în străinătate cu avionul sau cu mașina, poluezi”, spune Rikke Holm Petersen, șefa departamentului de comunicare din cadrul Biroului de turism din Copenhaga, citată de BBC. „Unul dintre lucrurile pe care le putem schimba este să îi facem pe oameni să acționeze mai eco-responsabil atunci când călătoresc”, adaugă ea.

Peterson este conștientă că acest proiect pilot este doar „un pas mic spre o tranziție ecologică”. Dacă proiectul pilot se dovedește a fi un succes, acesta va fi prelungit până la sfârșitul anului. „Imaginați-vă dacă oamenii ar pleca cu o mentalitate mai ecologică […]. Ar fi grozav!”, mai spune managerul de comunicare.

Sursa: g4media.ro

Foto: croaziere.co

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate