EXCLUSIV Sala NATO de la Piatra Mare din Poiana Brașov va fi dărâmată!? Sentința este definitivă!

Foto: casasfatului.ro

Lovitură de teatru în dosarul în care sunt implicați oamenii de afaceri Ioan Olaru și Ioan Neculaie (groparul FC Brașov). În ianuarie 2019 se împlinesc 14 ani de când este pe rol procesul referitor la faptul că Neculaie a intrat abuziv pe terenul deținut de firma Oligopol din Poiana Brașov, unde a construit piscina, iar la ultimul etaj sala de conferințe unde a avut loc o reuniune NATO.

Ioan Olaru, lângă terenul unde Neculaie și-a construit Sala NATO că așa „a vrut mușchii lui“

Practic, aproximativ 65% din construcție e realizată pe terenul deținut de Ioan Olaru. „Chiar dacă sentința nu este definitivă, aștept până când voi câștiga. Am așteptat până acum nouă ani, pot sa mai aștept. Dar nu mă las. Poate să vină acum cu zece milioane de euro despăgubire, că nu-l las. Să dărâme ce a construit ilegal“, ne-a declarat Ioan Olaru în 2013. Spunea că nu poate să mai accepte nicio cale de împăcare, pentru că a avut parte de prea multă umilință și batjocură și că este convins că i se va face dreptate. Și a avut răbdare oână când s-a ntâmplat acest lucru…

Ce a decis astăzi instanța: „Respinge excepţia nulităţii recursului. Respinge recursul declarat de pârâta S.C. Prescon Piatra Mare S.A. şi de intervenienţii Neculaie Alexandru şi Stamatopol Ioan împotriva încheierilor de şedinţă din datele de 7.11.2017, 16.01.2018, 10.04.2018 şi a deciziei civile nr. 444/A/12.06.2018 pronunţată de Tribunalul Hunedoara-Secţia I Civilă. Admite recursul declarat de reclamanta S.C. Grup Oligopol S.R.L. împotriva deciziei civile nr. 444/A/12.06.2018 pronunțată de Tribunalul Hunedoara – Secţia I Civilă în dosar. Modifică în parte decizia atacată, numai sub aspectul cheltuielilor de judecată şi, în consecinţă: Obligă pe pârâta S.C. Prescon Piatra Mare S.A. şi intervenientul Neculaie Alexandru să plătească reclamantei S.C. Grup Oligopol S.R.L. suma de 63.577,63 lei, cu titlul cheltuieli de judecată în apel. Menţine în rest decizia atacată. Obligă intimaţii S.C. Prescon Piatra Mare S.A., Neculaie Alexandru şi Stamatopol Ioan să plătească recurentei S.C. Grup Oligopol S.R.L. suma de 11.000 lei, cu titlul cheltuieli de judecată în recurs”, se precizează pe portalul instanțelor.

In prima fază, instanţa a decis că firma lui Neculaie, Prescon Piatra Mare SA, este obligată „să lase reclamantei în deplină proprietate şi posesie“ atît terenul în suprafaţă de 277,74 mp, cît şi terenul în suprafaţă de 595,64 mp, înscrise în CF nr. 32957, respectiv CF nr. 123331 Poiana Braşov, ocupate în întregime de construcţiile „clădirea cu piscină“ şi „clădirea corp de legătură“.

De asemenea, instanţa îl obliga pe Neculaie să readucă terenul cotropit la starea iniţială, adică „liber de construcţii“. „Obligă pârâta să readucă imobilul teren mai sus descris, cotropit, la starea iniţială – liber de construcţii, prin demolarea supraedificatelor şi înlăturarea lor, iar în caz contrar, autorizează reclamanta să readucă terenul la starea iniţială – liber de construcţii, respectiv la demolare, pe cheltuiala pârâtei“, se arată în sentinţă.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate