Ofensivă pentru promovarea turismului brașovean: „Learn to schi in Romania“

Ofensivă pentru promovarea turismului brașovean: „Learn to schi in Romania“

harta domeniul schiabil prahova brasovOficialii din turismul brașovean și prahovean s-au reunit astăzi pentru a pune la punct organizarea „Infotrip international noiembrie 2013“, la care vor fi invitați peste 100 de jurnaliști și agenți de turism din toată Europa, pentru promovarea destinațiilor monteane și de schi.

Ne vom orienta în special către  țările estice – Ucraina, Moldova, Rusia și Serbia – pentru ca ei se decid relativ spontan si au Craciunul si Revelionul pe Rit vechi, dar și spre Israel. Evenimentul este organizat în perioada 25-29 noiembrie. Va incepe in Sinaia, unde va fi si o conferinta turistica legata de eveniment si o bursa pentru operatorii din Valea Prahovei. Acolo se vor putea cumpăra pachete direct. De la Sinaia, oaspeții vor veni la Bușteni și Azuga“, a delcarat pentru newsbv.ro președintele Agenției pentru Promovarea Turismului Brașov, Christian Macedonschi.

Alte articole:   ANPC a dat a amenzi în valoare totală de 67.000 de lei, mai multor operatori economici de pe litoral

Jurnaliștii și reprezentanții agențiilor de tusim vor ajunge îăn județul Brașov în data de 27 noiembrie, la Predeal, unde vor rămâne cazați. În 28 li se va prezenta domeniul schiabil din stațiune, iar apoi vor pleca spre Râșnov, unde vor vedea trambulinele, pista de biatlon, cetatea și pestera.

Punctul terminus va fi Poiana Brașov, unde vrem să organizăm o bursă cu ofertele din zonă, și vom încheia cu un festin gastronomic, realizat de către maestrii bucatari din restaurantele renimutre din Brașov. Seara se va încheia  cu o gală a turismului românesc, cu actori locali, unde jurnaliștii și reprezentanții agențiilor vor putea socializa. A doua zi este programată o plimbare  cu telecabina în masivul  Postăvarul“, a mai precizat Macedonschi.

Alte articole:   Care legume sunt mai bune gătite și care crude

Președintele APDT Brașov ne-a mai declarat că „evenimentul este foarte important, în contextul în care este greu sa te compari cu marile statiuni de schi din Europa, dar România are un mare avantaj: costul unui monitor pentru a invata turistii să schieze este de trei-patru ori mai ieftin la noi, si trebuie să profitam de acest avantaj. De aici și ideea sloganului pentru infotrip: «Learn to schi in Romania». Ne ajung partiile de 20 km sa invete sa schieze. Si un alt avantaj va fi faptul că turiștii nu vor uita niciodată unde au invatat sa schieze. Mesajul nostru este foarte clar: la noi poti avea o vacanta ieftina si eficienta. De aceea, și la cele trei târrguri de turism la care vom merge până la data evenimentului din noimebrie, ne vom prezenta tot cu aceasta oferta“.

Alte articole:   S-au afișat rezultatele! Care ne sunt... competențele? 15 iulie, Ziua Mondială a Competențelor Tinerilor

Reprezentanții APDT Brașov și Prahova doresc încheierea unui parteneriat public-privat cu Ministerul Turismului, Autoritatea Națională pentru Turism, primariile de pe Valea Prahovei, Brașov, Predeal, Râșnov, Bran, Moeciu si Fundata, unde există oportunități de a învăța să schiezi.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate