„Obiceiuri de Crăciun din Zona Rupea și împrejurimi”, la Muzeul Etnografic „Gheorghe Cernea” din Rupea

„Obiceiuri de Crăciun din Zona Rupea și împrejurimi”, la Muzeul Etnografic „Gheorghe Cernea” din Rupea

Muzeul Etnografic „Gheorghe Cernea” prezintă „Obiceiuri de Crăciun din Zona Rupea și împrejurimi”.

Muzeul de Etnografie Brașov deschide joi, 21 decembrie, la Muzeul Etnografic „Gheorghe Cernea” din Rupea (Str. Republicii, nr 191), expoziția temporară „Obiceiuri de Crăciun din Zona Rupea și împrejurimi”.

Vernisajul expoziţiei are loc astăzi, 21 decdembrie, la ora 14:00.

Expoziția temporară poate fi văzută, de joi, 21 decembrie, la Muzeul Etnografic „Gheorghe Cernea” din Rupea.

Expoziția prezintă trei obiceiuri specifice Nașterii Domnului, reprezentative pentru satul tradițional: colindatul cu Steaua, mersul cu Irozii și colindatul feciorilor cu Turca.

Alături de prezentarea acestor obiceiuri, expoziția aduce în atenția publicului  elemente de recuzită ritualică dar și piese vestimentare specifice atât satelor din Zona Rupea cât și localității Comăna de Sus.

Invitați speciali în cadrul evenimentului vor fi membrii comunității  din  Rupea, Crihalma și Comăna de Sus. Feciorii din Comăna de Sus vor aduce cu ei colindele tradiționale, specifice satului lor.

Vernisajul va avea loc la ora 14.00, la muzeul situat pe strada Republicii, nr. 191, iar expoziția va putea fi vizitată în perioada decembrie 2023 – ianuarie 2024.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate