O ursoaică și puiul ei au căzut într-o fosă septică din Sinaia – Ursoaica și-a ținut puiul pe cap pentru a-l menține în viață

O ursoaică și puiul ei au căzut într-o fosă septică din Sinaia – Ursoaica și-a ținut puiul pe cap pentru a-l menține în viață

O ursoaică şi puiul ei au căzut, sâmbătă, într-o fosă septică neacoperită a unui restaurant din staţiunea Sinaia. Ursoaica a reuşit să iasă, însă puiul a rămas blocat în fosă, autorităţile intervenind şi izolând zona pentru salvarea animalului. Şi puiul de urs a fost scos din fosă cu ajutorul unei scări metalice. 

Puiul de urs căzut în fosa septică a unei unităţi turistice din Sinaia a fost salvat, animalul reuşind să iasă de acolo după ce pompierii au coborât o scară metalică. Când oamenii au ajuns la faţa locului, ursoaica, acoperită până la gât de dejecţii, încerca să îşi ţină puiul in viaţă ţinându-l pe creştet. Femela a fost cea care a ieşit prima din fosă, transmit pompierii care au intervenit la faţa locului.

Alte articole:   Alertă aeriană în nordul județului Tulcea, din cauza războiului din Ucraina. Locuitorii, avertizați de pericolul căderii unor obiecte din spațiul aerian

Reprezentanţii primăriei Sinaia anunţă că operatorul economic va fi amendat, deoarece fosa nu era deloc asigurată şi, practic, oricine ar fi putut să cadă acolo.

Oficialii primăriei Sinaia mai informează că raportul de intervenţie va fi transmis Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova.

Cele două animale au căzut în fosa neacoperită de la restaurantul Popas Alpin Cota 1400 Sinaia, anunţă reprezentanţii autorităţilor locale.
 
Primarul oraşului, Vlad Oprea, a convocat echipa de intervenţie imediată care este în drum spre faţa locului. De asemenea, am solicitat jandarmeriei securizarea zonei pentru restricţionarea accesului curioşilor, pentru evitarea altor posibile situaţii de urgenţă şi pentru facilitarea accesului echipei de intervenţie„, informează Primăria Sinaia.

Alte articole:   Tanczos Barna, după ce Iohannis a promulgat legea privind vânătoarea urșilor: ”Ursul poate fi din nou vânat în România, astfel putem salva vieţi omeneşti”

sursa: realitatea.net

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate