O nouă tranşă de vaccin AstraZeneca ajunge în România

O nouă tranşă de vaccin AstraZeneca ajunge în România

O nouă tranşă de vaccin de la compania farmaceutică AstraZeneca va sosi în ţară pe cale terestră, în noaptea de joi spre vineri, anunţă Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.

Cele 208.000 de doze vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, urmând să fie distribuite în centrele regionale de depozitare existente la nivel naţional.

Până în prezent, au fost recepţionate 486.000 de doze de ser AstraZeneca, iar din data de 15 februarie au fost vaccinate 158.013 persoane.

În ţara noastră, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18 – 55 de ani, cu posibilitatea creşterii acestui interval, în funcţie de apariţia noilor date ştiinţifice.

Alte articole:   69 cabinete de medicină de familie din judeţul Braşov, modernizate prin PNRR

De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de opt săptămâni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

https://newsbv.ro/2021/03/03/valeriu-gheorghita-din-15-martie-programarile-pentru-vaccinare-se-fac-doar-prin-lista-de-asteptare-din-platforma/
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate