O nouă tranşă de titluri de stat Tezaur, cu dobânzi de până la 7,20% pe an

O nouă tranşă de titluri de stat Tezaur, cu dobânzi de până la 7,20% pe an

Ministerul Finanţelor scoate la vânzare o nouă tranşă de titluri de stat Tezaur, care au o dobândă de 6,3% pe un an şi 7,2% pentru titlurile pe 3 ani.

Românii pot achiziţiona, de miercuri, noi titluri de stat Tezaur, cu maturităţi de 1 an şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 6,30% şi, respectiv, 7,20%, a anunţat Ministerul Finanţelor, potrivit Agerpres.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

„Fiecare emisiune de titluri de stat pe care o punem la dispoziţie ne arată interesul românilor pentru oportunităţi solide de a economisi în siguranţă. În cadrul ediţiei anterioare a Tezaur, peste 30.000 de români au ales să investească aproape 1,4 miliarde de lei. Randamentul atractiv şi riscurile minime fac din acest instrument o modalitate foarte bună de a face economiile să producă, fiind un instrument accesibil în care nu există restricţii privind suma ce poate fi depusă”, a transmis ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Titlurile de stat pot fi cumpărate până pe 14 septembrie

Titlurile de stat pot fi cumpărate între 23 august – 14 septembrie online numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului.

Alte articole:   Modificări în circulaţia autobuzelor RATBV în 30 noiembrie și în 1 decembrie

Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului;

  • între 23 august – 15 septembrie 2023 de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului;
  • între 23 august – 14 septembrie 2023 în mediul urban şi 23 august – 13 septembrie 2023 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.

Alte articole:   Afacerea Covid, „malpraxisul judiciar” și „Jos labele de pe Justiție”

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice. Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate la secţiunea Datorie publică, www.posta-romana.ro.

Alte articole:   Festivalul Toleranței și Promovării Incluziunii Sociale la Codlea

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate