O echipă medicală din Germani vine la Brașov pentru a trata pacienții afectați de COVID-19

O echipă medicală din Germani vine la Brașov pentru a trata pacienții afectați de COVID-19

O echipă de medici din Pforzheim (Germania) se alătură cadrelor medicale din Brașov pentru a trata pacienții afectați de virusul Covid-19.

Medicii germani vor ajunge duminică în România și se vor afla în țară pentru cinci zile, pentru a-și ajuta colegii din Brașov.

Mai mult, echipa va aduce la Brașov un bronhoscop, trei aparate de ventilație și echipamente medicale de protecție, majoritatea dintre acestea urmând a fi donate Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

Proiectul de strângere de fonduri pentru Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov a fost inițiat de Oana Krichbaum, consilier local CDU în Pforzheim și originară din Brașov, și de Cristian Macedonschi, consilier local FDGR în Brașov.

Alte articole:   Programul hypermarketurilor și supermarketurilor de Paște

Demersul este, de asemenea, susținut de Gunther Krichbaum, președintele Forumului Germano-Român din Berlin, care are ca scop construirea și consolidarea punților economice, diplomatice și culturale dintre Germania și România.

În urma inițiativei s-au strâns inițial aproximativ 3.000 euro, pentru ca apelului la solidaritate să răspundă apoi dr. Thushira Weerawarna, medicul șef al Secției de Pneumologie a Spitalului Siloah din Pforzheim. Astfel, medicii din Pforzheim s-au mobilizat și au decis să vină la Brașov pentru a munci cot la cot cu colegii români.

”Știm că, în această perioadă de criză, orice ajutor contează, așa că sunt foarte bucuroasă că mica noastră inițiativă a generat astfel de ecouri. Vreau să le mulțumesc medicilor germani pentru implicare și generozitate, cred că putem învăța foarte mult din gestul lor”, a declarat Oana Krichbaum, care este și președintele Societății Româno-Germane din Pforzheim.

Comunitatea brașoveană s-a mobilizat și contribuie și ea la inițiativă. Cazarea cadrelor medicale este oferită gratuit de câteva hoteluri din municipiu.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate