Nutriționist: Cum să mănânci sănătos trei zile fără să gătești mai mult de 15 minute zilnic

Nutriționist: Cum să mănânci sănătos trei zile fără să gătești mai mult de 15 minute zilnic

Tania Fântână, nutriționistă, a prezintat pentru g4food.ro o listă cu alimente sănătoase, care pot fi gătite într-un timp scurt.

Hai să-ți dau o listă de alimente cu care poți face niște mese absolut delicioase fără să gătești mai mult de 10-15 minute/zi. O poți salva pentru data viitoare când mergi la cumpărături:

  • Avocado
  • Legume proaspete și frunze de salată
  • Humus (gata făcut), fasole bătută
  • Ouă
  • Brânzică proaspătă de tipul cottage cheese
  • Urdă
  • Conservă cu ton, sardine, macrou, ficat de cod
  • Iaurturi, lapte
  • Borcane de zacuscă de mai multe feluri, salată de vinete
  • Crackerși de secară (rezistă mult mai bine decât pâinea)
  • Carne slabă de aruncat într-o tigaie în timp ce tu faci curat prin casă sau bei o bere
  • File de ton/somon marinat/afumat
  • Icre (nu alege cele mai ieftine variante. Oricum pui puțin pe pâine. Măcar să fi trecut oul de pește pe acolo)
  • Mixuri de legume congelate pentru tras la wok în timp ce îți întinzi părul cu placa sau îți cureți bicicleta
  • Fructe, fructe, fructe
  • Mix de semințe, nuci crude/coapte, popcorn, ciocolată, biscuiți cu mult ovăz și fructe pentru mic dejun, măsline
  • Biban de mare, doradă, file de somon, creveți. Foarte rapid de făcut la tigaie sau cuptor. Îi dai cu sare, lămâie, condimente și deschizi larg geamul bucătăriei câteva ore după ce stingi focul și asta e tot.

Hai să vedem cum ar arăta un meniu pe trei zile. Nu pun cantități pentru că tu ar trebui să știi mai bine decât mine care sunt cele corecte pentru tine.

Ziua 1

Mic dejun: Iaurt/lapte cu musli și nuci. Adaugă și fructe proaspete de sezon pentru culoare, fibre, vitamine și sentimentul că mănânci ceva tare bun ca ăia de pe Instagram.

Prânz: Salată de crudități cu avocado și file de somon.

Cină: Humus cu legume la wok sau salată.

Ziua 2

Mic dejun: Crackerși cu zacuscă și măsline.

Prânz: Fasole bătută cu ardei copți și chiflă.

Cină: Pește la cuptor cu salată.

Ziua 3

Mic dejun: Ouă fierte cu brânză și legume.

Prânz: Mămăligă cu brânză și iaurt. Nu te speria că am zis mămăligă. Iei mălai din ăla integral de 3 minute și se face imediat. Chiar te pricepi la gătit. Crede-mă!

Cină: Creveți trași la wok cu mix de legume.

Dacă ești începător în ale gătitului, să știi că, dacă vrei să ai grijă de tine și îți pasă de sănătatea ta, e musai să știi să gătești câteva feluri extrem de simple. Scuza timpului nu există. Oricât de ocupat ai fi, tot găsești 15-20 de minute pe zi să îți faci ceva rapid de mâncat. Ca și sfat al meu ar fi să nu gătești doar o singură porție.

Dacă ești fericitul posesor al unui restaurant sau take away prin apropiere, ajută-te și cu produse de la ei. O mâncare caldă dă altfel senzația de sațietate și creierul bifează mult mai bine momentul mesei decât dacă mănânci din cinci pungi deodată.

Scoate-ți din cap prototipul bucătarului clasic, soios și mirositor a de toate și uită-te mai des la pozele alea de pe net cu pompieri în șorț de bucătărie și cu tipele alea care gătesc în timp ce beau vin și dansează salsa. Viața asta e atât de frumoasă pe cât ți-o mai faci și tu!, a spus Tania Fântână, nutriționist.

Sursa: g4food.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate