Numărul braşovenilor internați din cauza gripei, s-a dublat

Numărul braşovenilor internați din cauza gripei, s-a dublat

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, săptămâna trecută ,77 de persoane au ajuns la medic prezentând simptome de îmbolnăvire gripală. Dintre aceștia, 29 au fost internați, 15 fiind copii până la vârsta de 14 ani.

Faţă de săptămâna anterioară, practic numărul braşovenilor care au avut nevoie de îngrijiri spitalizate din cauza gripei a fost mai mult decât dublu (în săptămâna 25 februarie – 3 martie au fost 12 pacienţi internaţi cu gripă).

Pe de altă parte, potrivit datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, în săptămâna 4 – 10 martie, numărul total al bolnavilor cu afecţiuni de sezon a fost de 1.601 , cu 171 mai puțini față de intervalul anterior.

Alte articole:   Cum va fi vremea la începutul lunii iunie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Dintre aceștia1.212 braşoveni au fost diagnosticaţi de medici cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, iar 18 au avut nevoie de spitalizare.

În ultima săptămână din februarie au fost 1.448 de cazuri de IACRS şi 16 internări cu acest diagnostic. De asemenea, alte 312 persoane au ajuns la medic cu pneumonie, iar 125 dintre ei au fost internaţi în spital.

În săptămâna 25 februarie – 3 martie au fost 225 de braşoveni diagnosticaţi cu pneumonie, iar 35 dintre ei au fost spitalizaţi. Cei mai mulți dintre cei diagnosticați cu afecțiune pulmonară au copii- 157

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate