Noul pod de la Voila, undă verde în proiectarea şi construirea fundaţiilor

Noul pod de la Voila, undă verde în proiectarea şi construirea fundaţiilor

Noul pod de la Voila a primit undă verde în proiectarea şi construirea fundaţiilor.

Consiliul Judeţean Braşov a dat startul pentru proiectul de fundații pentru noul pod de la Voila

Consiliul Judeţean Braşov a transmis în data de 6 iunie, ordinul de începere a părţii de proiectare din cadrul contractului privind „Proiect Tehnic şi Execuție fundații Pod DJ 105 Km 0+660 în localitatea Voila”, semnat zilele trecute cu Asocierea de firme SC Con-A Operations SRL – SC Prinfo SRL.

Contractul vizează construirea fundaţiilor pentru viitorul pod peste râul Olt, situat pe drumul judeţean DJ 105 în localitatea Voila, obiectiv pe care Consiliul Judeţean Braşov îl implementează cu finanţare din PNDL Etapa a II-a, în vederea asigurării conexiunii rutiere cu Baza NATO de la Cincu.

După demolarea vechiului pod, realizată prin implozie în luna septembrie a anului trecut, executivul CJ Braşov a comandat două expertize care să analizeze starea fundaţiilor iniţiale. Expertiza tehnică a soluţiilor de proiectare şi cea geotehnică privind execuţia lucrărilor au dat ca singură soluţie necesitarea construirii unor fundaţii noi.

Alte articole:   Punct pentru situaţii de urgenţă, deschis pe Transfăgărășan

Astfel, în cadrul proiectului de edificare a unui pod nou peste Olt autoritatea judeţeană şi-a asumat realizarea din fonduri proprii a fundaţiilor, în condiţiile în care structurile iniţiale s-au dovedit a fi inutilizabile.

Valoarea totală a acestui contract este de 11.255.552,74 lei, din care partea de execuţie înseamnă 10.770.978,36 lei.

„Ne mobilizăm să realizăm în cele mai bune condiţii această lucrare esenţială pentru construcţia podului de la Voila. Vom continua să investim în modernizarea infrastructurii rutiere din judeţul Braşov, având în vedere că avem în implementare obiective în toate zonele judeţului şi ne propunem ca în următorii ani să reabilităm o parte însemnată din reţeaua de drumuri pe care o administrăm. Sunt convins că investiţiile noastre se vor reflecta nu doar într-o mai bună conectivitate a localităţilor braşovene cu principalele căi de transport, ci şi într-o dezvoltare în plan economico-social a acestora şi implicit într-un nivel de trai îmbunătăţit pentru locuitorii din judeţul nostru”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Constantin Todorică Şerban.

În cât timp ar trebui să fie gata noul pod de la Voila

În ceea ce priveşte proiectarea, elaborarea documentaţiilor necesare obţinerii Autorizaţiei de Construire (DTAC), proiectul de organizare a execuţiei lucrărilor, inclusiv actualizarea studiului topografic sunt în valoare de 44.120,44 lei, realizarea Proiectului Tehnic şi a Detaliilor de Execuţie totalizează 236.613,65 lei, valoarea serviciilor de asistență tehnică a proiectantului pe perioada execuției lucrărilor este de 9.962,68 lei, în timp ce cheltuielile cu organizarea de șantier însumează 193.877,60 lei.

Alte articole:   Sfatul lui ÎPS Teodosie pentru o femeie abuzată de soț: Să își ducă crucea. Ce recomandă femeilor care nu vor să aibă relaţii cu soţii lor - VIDEO

Durata de execuție a contractului este de 120 zile calendaristice. Primele 45 zile de la data transmiterii ordinului de începere sunt alocate proiectării, iar următoarele 75 zile de la primirea ordinului de începere a lucrărilor sunt destinate execuţiei propriu-zise.

Conform caietului de sarcini, noile fundații vor fi indirecte pe piloţi din beton armat solidarizaţi la partea superioară cu radiere de beton armat.

Având în vedere că după finalizarea lucrărilor cuprinse în acest contract va continua proiectul de execuție a suprastructurii podului, recepția la încheierea lucrărilor va fi admisă doar cu acceptul reprezentantului Con-A SRL și a proiectantului SC Prinfo SRL, pentru a asigura coexistența celor două proiecte investiționale, dar și finalizarea și funcționalitatea în condiții de siguranță a noului pod.

Alte articole:   Tur ghidat gratuit în Galeria de Artă Românească, la Muzeul de Artă

După recepționarea lucrărilor, autoritatea publică judeţeană va transmite antreprenorului Con-A SRL ordinul de reîncepere a contractului din 2021 pentru construcţia noului pod situat la ieşirea din localitatea Voila, obiectiv implementat de asocierea SC Con-A SRL – SC Con-A Operations SRL – SC Drum Inserv SRL.

Foto: brasovmetropolitan.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate