Noul medicament experimental al Novo Nordisk împotriva obezității, mai eficient decât Wegovy în primul studiu

Noul medicament experimental al Novo Nordisk împotriva obezității, mai eficient decât Wegovy în primul studiu

Compania farmacerutică daneză Novo Nordisk a declarat joi că primele date ale studiului pentru medicamentul său experimental foarte așteptat pentru obezitate, amycretin, au arătat o pierdere în greutate mai mare în comparație cu popularul său tratament Wegovy, trimițând acțiunile sale la noi maxime record, scrie Reuters.

Un studiu de fază I al versiunii în pilule a amycretin a arătat că participanții au pierdut 13,1% din greutate după 12 săptămâni, a declarat compania la o întâlnire cu investitorii. Aceasta se compară cu o pierdere în greutate de aproximativ 6% după 12 săptămâni într-un studiu pentru Wegovy, medicamentul său de succes împotriva obezității.

“Credem că nu numai că este competitiv și interesant, dar confirmă și tot ceea ce am prezis”, a declarat Marcus Schindler, directorul științific al Novo, în fața investitorilor.

Alte articole:   METEO: Ploi în multe regiuni ale țării, în minivacanța de 1 mai și Paște

Wegovy, care a arătat într-un studiu clinic o pierdere totală în greutate de 15% după 68 de săptămâni, aparține unei clase de medicamente cunoscute sub numele de agoniști GLP-1, concepute inițial pentru tratarea diabetului de tip 2, care s-au dovedit a reduce pofta de mâncare și a goli stomacul mai încet.

În urma succesului medicamentelor GLP-1 precum Wegovy, companiile lucrează la alte terapii promițătoare pentru pierderea în greutate aflate în teste clinice, cum ar fi amycretin, care vizează un alt hormon al foamei numit amilină.

Investitorii au salutat vestea ca indicând faptul că Novo are mai multe în portofoliu în afară de Wegovy, care se bucură de un succes enorm. Acțiunile sale au crescut vertiginos de la lansarea injecțiilor săptămânale în Statele Unite în 2021 și sunt acum cea mai valoroasă companie cotată la bursă din Europa, înaintea LVMH.

Alte articole:   Lanțul românesc de bijuterii de lux, Teilor, a avut un profit net de 22,4 milioane lei în 2023

Wegovy a fost primul dintr-un nou grup de medicamente foarte eficiente pentru pierderea în greutate care a fost lansat. Novo și Eli Lilly sunt până în prezent liderii pieței medicamentelor pentru obezitate, prognozată de analiști ca fiind în valoare de 100 de miliarde de dolari până în 2030.

“Datele par foarte puternice și competitive la prima vedere”, a declarat analistul Soren Lontoft Hansen de la Sydbank.

Acționarul Novo și manager de portofoliu la Union Investment, Markus Manns, a declarat pentru Reuters că datele despre amycretin sunt “absolut” impresionante.

Acțiunile Novo au urcat cu 4,6% până la un maxim record în urma anunțului. Acțiunile au crescut de peste trei ori din iunie 2021, când a lansat Wegovy în Statele Unite.

Alte articole:   VIDEO Corona Braşov este campioana României la volei masculin

Aproape jumătate din evaluarea actuală a Novo se bazează pe portofoliul de noi medicamente experimentale ale companiei, cum ar fi amycretin, potrivit calculelor efectuate săptămâna trecută de analiștii de la Berenberg.

Sursa: economedia.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate