O nouă ciocnire Popa – Scripcaru. Miza: milioanele de euro, pierderile de la Tetkron

O nouă ciocnire Popa – Scripcaru. Miza: milioanele de euro, pierderile de la Tetkron
scripcaru razvan popaConducerea Primăriei Brașov a propus membrilor AGA Tetkron și Consiliului Local o nouă convenție care să reglementeze raporturile comerciale între Bepco, Tetkron, Primărie și CET.
Practic, pe lângă termenele de plată către Bepco, discount-urile ce trebuie acordate de Bepco și acoperirea pierderilor societății de termoficare, Primăria a propus și anularea prevederilor dintr-un document denumit „Act Adițional Dezvoltator încheiat între Tetkron, Bepco și Primărie“ la începutul anului 2012.
Conform surselor newsbv.ro, propunerea a fost un nou prilej de dispută între consilierul local Răzvan Popa și primarul George Scripcaru. Popa s-a opus anulării Actului Adițional Dezvoltator pe motiv că în document era prevăzut ca Bepco să preia în totalitate pierderile de pe rețeaua de transport, ceea ce ar fi dus la o reducere a pierderilor Tetkron de aproape 15 milioane de lei pe an.
„Nu este normal să renunțăm la aceste prevederi care sunt în beneficiul bugetului local și al sistemului de termoficare. Cu atât mai mult cu cât Actul Adițional Dezvoltator este încheiat pe o durată de 15 ani. Ceea ce încercați să faceți acum este împotriva intereselor municipiului”, ar fi spus Răzvan Popa.
Primarul a replicat: „Nu puteam să ne îndeplinim obligațiile pe care ni le-am asumat prin Actul Adițional Dezvoltator și practic acesta nu mai poate produce efecte. Și ar fi fost în permanență motiv ca Bepco să nu preia transportul. ”
Razvan Popa: „Asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la prevederile în care sunt în interesul Brașovului, ci să încercăm să facem ce ne-am angajat. Cu atât mai mult cu cât Primăria și-a îndeplinit 90% din obligații. Ați făcut în 2012 un act pe genunchi despre care știați de la bun început că nu se poate respecta. Ați trecut acolo orice doar pentru a da bine în fața opiniei publice.”
Scripcaru: ”Situația economică s-a schimbat de atunci și până acum. Sunt investiții acolo pe care Primăria trebuia să le facă și  care nu au justificare acum.
Popa: ”Cu asta confirmați că ați trecut în Act lucruri pe care nici nu aveați de gând să le faceți. Și de ce ați încheiat un document pe 11 ani dacă nu putea fi respectat. Nu suntem de acord cu eliminarea prevederii legate de preluarea pierderilor”.
Din tot acest ping-pong declarativ, reiese clar un singur lucru: Primăria are obligația de a face investiții pe care nu le-a făcut, Bepco are de încasat suma foarte mari de bani de la societatea Tetkron, ai cărei manageri nu stiu decat să ia salarii de cateva mi de euro lunar si reusesc „performanta“ de a produce, de la un an la altul, pierderi ot mai mari, de ordinul milioanelor de euro, care sunt plătite din buzuinarul proștilor, pardon, al brașovenilor….
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   VIDEO Echipa „BlueStreamline” a Universităţii Transilvania lansează astăzi Monopostul BS24 cu care va participa la competiţii internaţionale

Anunţuri mică publicitate