„Nota zero la purtare”, musical dedicat tinerilor, în premieră la Opera Braşov

„Nota zero la purtare”, musical dedicat tinerilor, în premieră la Opera Braşov

Braşovenii sunt aşteptaţi, atât sâmbătă, cât şi duminică, de la ora 18.30, la Opera Braşov, la premiera „Nota zero la purtare”, un musical, creat de îndrăgitul compozitor Marius Ţeicu, pe un text adaptat de Ada Vertan.

Premiera este prezentată pe final de stagiune, la sfârşitul lunii fiind „Traviata”, cea care închide stagiunea 2018-2019.

Spectacolul (re)aduce în prim-plan viaţa de liceu, cu conflictele din sălile de clasă, farsele şcolăreşti, pline de umor, sfiala primelor întâlniri, durerea eşecurilor şi, nu în ultimul rând, preocuparea pentru propriul viitor.

„Spectacolul oferă o serie de momente, de la cele mai simple, la cele mai complexe din punct de vedere tehnic, de la cele fără ritm – ad libitum, la cele cu ritmuri diverse. Aceste ritmuri (rock and roll, samba, disco, rapp) îi obligă pe actori la performanțe pe plan vocal, dar și coregrafic”, mărturisește Marius Țeicu.

Regia spectacolului este semnată de Silvia Papadopoulos, o tânără care îşi face debutul ca regizor artistic în instituţia braşoveană cu acest spectacol, ea fiind angajată de aproximativ un an la Opera Braşov, ca regizor de scenă.

Alte articole:   Record de înscrieri la Universitatea Transilvania Brașov în sesiunea iulie 2024

Noua premieră a fost pusă în scenă într-un timp record, o lună şi jumătate, în care o parte dintre artiştii Operei erau încă în turneu. Repetiţiile de regie au început chiar din primele zile ale lunii mai.

Distribuţia spectacolului este asigurată de artişti ai Operei Braşov şi studenţi ai Facultăţii de Muzică de la Universitatea „Transilvania” Braşov. Scenografia este semnată de Rodica Garştea, iar coregrafia de Ramona Mezei, în timp ce regia tehnică aparţine lui Dan Antipa.

Biletele pot fi cumpărate de la Opera Braşov, costul unuia fiind de 25 de lei.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate