Nicio surpriză: evaziune fiscală în vagoanele restaurant

Nicio surpriză: evaziune fiscală în vagoanele restaurant

vagon restaurantPoliţiştii au descoperit plusuri în gestiune, activităţi comerciale ilicite şi fapte de evaziune fiscală în urma controalelor care au avut loc în ultima săptămână, în vagoanele restaurant ale trenurilor de călători, pentru care au deschis dosare de cercetare şi au dat amenzi de peste 35.000 de lei.

Poliţiştii de la transporturi au făcut controale, în perioada 27 iulie – 2 august, pe toate magistralele de cale ferată, în vagoanele tip bord restaurant, bistro şi express aflate în compunerea trenurilor de călători, se arată într-un comunicat de presă de duminică al Poliţiei Române.

Echipele de control au depistat şase infracţiuni şi au dat 174 de amenzi, dintre care 40 pentru activităţi comerciale ilicite, în valoare totală de 35.390 de lei.

Alte articole:   Cod galben de inundații după ploile din ultimele zile, în Brașov şi Sibiu

De asemenea, au fost confiscate 3.060 de ţigarete, produse alimentare, băuturi răcoritoare şi telefoane mobile, în valoare totală de 2.790 de lei.

În 29 iulie, între staţiile Braşov şi Sighişoara, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov – Biroul Investigarea Fraudelor au făcut un control la vagonul restaurant aflat în compunerea unui tren de persoane. În urma verificărilor încrucişate privind marfa deţinută în gestiune, banii rezultaţi din vânzări şi banii înscrişi pe nota de plată ospătar, asupra gestionarului au fost găsiţi 679,53 de lei, suma fiind plus în gestiune.

Cercetările în acest caz sunt continuate de poliţişti de la Biroul de Investigare a Fraudelor – SRPT Braşov, pentru evaziune fiscală şi creare de plusuri în gestiune prin mijloace frauduloase.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate