Negocieri SIF Transilvania – Erste pe acţiunile deţinute la BCR

Negocieri SIF Transilvania – Erste pe acţiunile deţinute la BCR

Acţionarii SIF Transilvania au fost convocaţi pentru astăzi, 31 octombrie, pentru a lua o decizie cu privire la vânzarea pachetului de 6% din acţiunile BCR către acţionarul majoritar al acesteia, grupul austriac Erste. În cazul în care acţionarii nu îşi vor da acordul în această privinţă, Consiliul de Administraţie al SIF Transilvania va solicita listarea BCR, se arată convocatorul şedinţei, precizează bzb.ro.

Potrivit convocatorului, SIF Transilvania doreşte să vândă către Erste Group un număr de 103,021 milioane de acţiuni BCR la preţul de 1,0385 lei pe acţiune şi 33,256 milioane de acţiuni (acţiuni aferente majorării capitalului social al BCR din 2011) la un preţ de 0,10 lei/acţiune, precum şi aportarea către EGB a unui aport în natură constând într-un număr de 515.104.687 acţiuni BCR, la o rată de aport de 127,9583 acţiuni BCR pentru o acţiune EGB nou emisă.

Alte articole:   Fostul viceprimar Costel Mihai, la Culisele Zilei cu Sebastian Dan

Astfel, SIF Transilvania ar urma să încaseze 26 milioane de euro cash şi să primească acţiuni Erste de 82 milioane euro în schimbul titlurilor deţinute la cea mai puternică bancă din România. Pachetul de acţiuni pe care SIF Transilvania l-ar primi la Erste reprezintă în prezent puţin peste 1% din titlurile băncii austriece

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate