Muzeul de Artă Brașov lansează Timeless Jewelry, concurs de creație de bijuterii

Muzeul de Artă Brașov lansează Timeless Jewelry, concurs de creație de bijuterii

Design-ul de bijuterie contemporană întâlnește arta clasică într-un concurs de creație lansat de Muzeul de Artă Brașov şi susţinut de NewBv.ro.

Muzeul de Artă Brașov prezintă Timeless Jewelry, un concurs de design de obiect care invită creatorii din România, între 18 iulie și 3 septembrie 2023, să-și exprime viziunea creativă și să captureze esența artei clasice într-un design contemporan și atemporal, prin crearea de bijuterii inspirate din patrimoniul artistic inestimabil al muzeului.

Concursul Timeless Jewelry invită artiștii și designerii să participe, până la început de septembrie 2023, cu propuneri de bijuterii, individuale sau colecții, inspirate dintr-o selecție de 21 de opere de artă aflate în patrimoniul Muzeului de Artă Brașov.

Lucrările care vor fi utilizate ca surse de inspirație pentru participanții la concurs pot fi descoperite și explorate în muzeu și pe platforma web dedicată proiectului – https://jewelry.muzeulartabv.ro/.

Alte articole:   Caravana Metropolis: Șase seri cu filme în aer liber, în Parcul Titulescu

Organizat în parteneriat cu Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană și cu Muzeul Național Cotroceni, concursul dorește să aducă o perspectivă nouă asupra modalităţilor de valorificare a patrimoniului muzeal, prin creație și design contemporan.

Timeless Jewelry are în centru caracterul unic și atemporal al bijuteriei, conectând poveștile bijutierilor și artizanilor de ieri, relevate în lucrările de artă, cu creația contemporană. Conceptul concursului se bazează pe reinterpretarea accesoriilor și bijuteriilor regăsite în operele de artă, urmărind crearea unor piese care îmbină elemente clasice și contemporane.

Cinci premii

La finalul perioadei de înscriere și după evaluare, juriul va acorda cinci premii – câte un premiu în valoare de 10.000 de lei va fi acordat pentru fiecare propunere câștigătoare, suma reprezentând onorariul pentru conceptul artistic și drepturile de autor, precum și costurile aferente producției prototipului și a unei serii limitate de minimum 25 de bucăți.

Alte articole:   Cele mai multe prostituate înregistrate legal în Germania sunt românce

Proiectele câştigătoare vor fi prezentate publicului larg, în luna octombrie 2023, la Romanian Jewelry Week și în cadrul a două expoziții organizate în spațiile partenerilor de proiect: Muzeul de Artă Brașov și Muzeul Național Cotroceni.

După încheierea concursului, obiectele câștigătoare vor fi disponibile în magazinele celor două muzee, oferind publicului prilejul să devină parte din acest demers care conectează trecutul cu prezentul, celebrând arta clasică și creatorii contemporani deopotrivă.

Juriul este alcătuit din profesioniști în domenii relevante, de dezvoltare ale acestui proiect: bijuterie contemporană, design, muzeologie și management cultural. Deciziile juriului sunt definitive și irevocabile.

Criteriile de evaluare care vor sta la baza jurizării propunerilor înscrise în competiție sunt: originalitatea (caracterul inovator și creativ al propunerii), relevanța (funcționalitatea în raport cu obiectivul concursului, de a dezvolta o bijuterie sau o colecție de bijuterii în acord cu tema concursului), fezabilitatea (abordarea realistă a bugetului și posibilitatea de implementare a proiectului propus ȋn limitele de buget impuse și a detalierii bugetului), calitatea design-ului și viabilitatea comercială.

Alte articole:   Cutremur în judeţul Tulcea, unde mişcările seismice sunt rare

Regulamentul, mecanismul și informații suplimentare despre concurs și înscriere sunt disponibile aici: https://jewelry.muzeulartabv.ro/.

NewsBV.ro este partener media al evenimentului.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate