Muzeu al sportului brașovean și centru de excelență, la Baza Sportivă Olimpia

Muzeu al sportului brașovean și centru de excelență, la Baza Sportivă Olimpia

După ce în şedinţa de plen din 31 iulie, Consiliul Judeţean (CJ) Braşov a aprobat o hotărâre privind „dezlipirea” terenurilor de tenis de Clădirea Olimpia, pe ordinea de zi plenului din 31 august va fi introdus un punct ce va stabili destinaţia imobilului.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, a amintit că în Clădirea Olimpia va fi înfiinţat un muzeu al sportului braşovean. Noul muzeu ar urma să fie administrat de Muzeul Judeţean de Istorie Braşov, care ar urma să îşi mute şi sediul administrativ la Olimpia.

În ceea ce priveşte terenurile de tenis, el a precizat că poartă discuţii cu Federaţia Română de Tenis, pentru înfiinţarea, la Braşov, a unui Centru de Excelenţă în Tenis, iar în acest sens se are în vedere semnarea unui contract de asociere în participaţiune.

Alte articole:   Titularizare: Primele rezultate la proba scrisă a examenului vor fi afişate astăzi

Reamintim că Baza Olimpia a fost achiziţionată de Consiliul Judeţean în anul 2013. Decizia înfiinţării unul muzeu în clădire vine după ce administraţia judeţeană a organizat mai multe licitaţii pentru închirierea bazei, dar nu a primit nici o ofertă.

La începutul acestui an, preşedintele Consiliului Judeţean a avut o întâlnire cu Ion Ţiriac, subiectul discuţiilor fiind posibila cumpărare a bazei, însă omul de afaceri a considerat că preţul de vânzare – aproximativ 4 milioane de euro – rezultat în urma efectuării unei expertize de specialitate este prea ridicat.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate