Mult tam-tam, puțină cultură la Brașov

Mult tam-tam, puțină cultură la Brașov

Grupul de consilieri locali PSD Brașov atrage atenția cu privire la jocurile de culise care se fac în legătură cu proiectele culturale din oraș, finanțate de Primărie.

Mai exact, la o simplă aprofundare a lucrurilor vedem cum Asociația TamTam a primit de la Primăria Brașov pentru „TamTam Festival 2021” suma de 249880 lei, Horia Mihail fiind directorul acestui festival în 2020 și inițiatorul acestui festival la Brașov.

Pe de altă parte, același „TamTam Festival 2021” primește suma de 99 999 lei de la Consiliul Județean, prin Asociația Culturală Visio-Musica a lui Dragoș Dimitriu.

„Ca să înțeleagă toți brașovenii, acești doi domni sunt angajați ai unei instituții de cultură, din subordinea Consiliului Local, respectiv Filarmonica. Ioan-Dragoș Dimitriu este managerul, iar Horia Mihail este șeful Serviciului Artistic din cadrul aceleiași instituții. Acest eveniment trebuie susținut în continuare la Brașov, dar nu prin intermediul unor ONG-uri sau Asociații «de casă» ale actualei conduceri a Primăriei, în timp ce instituțiile culturale ale Brașovului să fie la cheremul altor persoane. Din informațiile pe care le avem, Opera Brașov a performat pro bono la acest eveniment. Vom cere, oficial, să ni se comunice în ce condiții a concertat la Festivalul TamTam și artiștii Filarmonicii”, spune Lucian Pătrașcu, liderul consilierilor locali PSD.

Alte articole:   La Brașov s-a redeschis cea mai lungă tiroliană din țară

Pe de altă parte, consilierul local Alexandra Crivineanu, cea care a tot susținut că în Brașov nu există evenimente culturale majore și că municipalitatea nu este preocupată de viața orașului, a declarat:

„Noi mereu am fost și suntem susținătorii actelor de cultură în Brașov, susținem evenimentele Filarmonicii, dar nu prin intermediari, care, iată, sunt tocmai șefii instituției. Treaba acestora este să gândească proiecte, programul de concerte pe stagiuni, cu bugete clar stabilite, cu ce fonduri au atras din sponsorizări și să vină cu acestea în fața Consiliului Local atunci când votăm bugetul instituției. Ne aflăm în fața unui conflict de interese grosolan și vom cere explicații clare când managerul Filarmonicii va trebui să prezinte raportul de activitate în plenul Consiliului Local”.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate