Motivul pentru care intră în carantină persoanele nevaccinate sau netrecute prin Covid-19, la intrarea în România

Motivul pentru care intră în carantină persoanele nevaccinate sau netrecute prin Covid-19, la intrarea în România

Autoritățile au făcut o serie de precizări legate de motivele pentru care o persoană netrecută prin boală sau nevaccinată, trebuie să intre în carantină când ajunge în România.

Ministerul Sănătăţii susține că persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală în ultimele 6 luni intră în carantină la sosirea în România chiar dacă au un test COVID negativ deoarece au un risc mai mare de a se infecta, iar efectuarea testului în perioada asimptomatică este mai puţin concludentă

„Diferenţa dintre o persoană vaccinată sau care a avut Covid-19 în ultimele 6 luni şi o persoană care nu s-a aflat în niciuna dintre cele două situaţii constă în lipsa totală a protecţiei faţă de infecţie la cea din urmă.

O persoană total neprotejată are cel mai mare risc de a se infecta. Efectuarea testului PCR în perioada asimptomatică în cazul acestor persoane este mai puţin concludentă, deoarece în zilele care urmează testării, acea persoană poate să dezvolte simptomatologie specifică COVID-19.

La persoanele cu un anumit grad de protecţie, conferită de vaccin sau de trecerea prin boală, posibilitatea îmbolnăvirii este mult redusă, iar un rezultat negativ la testarea PCR este mult mai concludent.

Chiar şi în cazurile rare în care şi vaccinaţii şi foştii bolnavi se infectează cu o nouă tulpină, protecţia pe care o au deja, face ca organismul lor să se apere eficient şi contagiozitatea lor să fie redusă, ceea ce nu se întâmplă în cazul persoanelor total neprotejate”, transmite sursa citată.

Potrivit ultimei decizii a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, cei care vin în România din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spaţiului Economic European sau Confederaţia Elveţiană aflate în zonele verde şi galbenă şi sunt vaccinaţi sau trecuţi prin boală nu intră în carantină.

Alte articole:   FOTO Trei tineri francezi, salvaţi cu elicopterul SMURD din Masivul Piatra Craiului

Potrivit CNSU, sunt și excepții de la măsura carantinării, iar din 20 decembrie va fi obligatoriu Formularul de localizare (PLF – Passenger Locator Form), document ce va fi completat la intrarea în țară și care va permite localizarea pasagerului.

https://newsbv.ro/2021/12/11/noi-exceptii-de-la-masura-carantinarii-persoanelor-care-vin-in-romania/
https://newsbv.ro/2021/12/06/teste-si-carantina-pentru-cei-ce-vin-din-afara-ue-formularul-de-localizare-obligatoriu-din-20-decembrie/

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate