Moderna anunţă rezultate bune pentru un vaccin combinat care vizează COVID-19 şi gripa

Moderna anunţă rezultate bune pentru un vaccin combinat care vizează COVID-19 şi gripa

Testarea unui vaccin combinat COVID-gripă arată rezultate bune, anunţă compania Moderna.

Compania americană Moderna a anunţat luni rezultate bune pentru vaccinul său combinat împotriva gripei şi COVID-19 la adulţii cu vârsta de 50 de ani şi peste, informează Agerpres, care citează AFP.

Testat pe câteva mii de persoane, vaccinul „a declanşat un răspuns imun mai mare” decât vaccinurile separate deja aprobate împotriva acestor două boli, potrivit Moderna.

Vaccinurile combinate pot reduce povara pe care o reprezintă virusurile respiratorii pentru sistemele de sănătate şi pentru farmacii şi pot oferi publicului opţiuni de vaccinare mai practice„, a declarat într-un comunicat directorul general al companiei, Stéphane Bancel.

Alte articole:   Care va fi structura politică a Consiliului Județean Brașov pentru următorul mandat

Potrivit acestuia, administrarea unui singur vaccin împotriva acestor două boli ar putea permite creşterea ratelor de vaccinare în rândul populaţiei vizate.

Alte companii farmaceutice, cum ar fi Pfizer şi Novavax, lucrează la un astfel de vaccin combinat, însă Moderna este prima companie care a furnizat rezultatele unor studiilor de fază 3, adică la scară largă.

Vaccinul, denumit mRNA-1083 şi utilizând tehnologia ARN mesager, combină vaccinul „de ultimă generaţie” împotriva COVID-19 de la Moderna şi vaccinul său candidat împotriva gripei, care nu au primit încă autorizaţie.

Studiul făcut două grupuri de 4.000 de persoane

Studiul clinic a cuprins două grupuri de 4.000 de persoane.

Alte articole:   Prof. dr. ing. Gabriel Racovițeanu, la Culisele Zilei cu Sebastian Dan

În primul grup, alcătuit din adulţi cu vârsta de 65 de ani şi peste, vaccinul combinat a fost comparat cu vaccinul Fluzone de la Sanofi şi cu cel aprobat împotriva COVID-19 de la Moderna, administrate separat.

În cel de-al doilea grup, de data aceasta alcătuit din adulţi cu vârste cuprinse între 50 şi 64 de ani, vaccinul combinat a fost comparat cu vaccinul Fluarix de la GlaxoSmithKline şi, de asemenea, cu vaccinul împotriva COVID-19 de la Moderna.

În fiecare caz, vaccinul combinat a provocat un răspuns imun mai mare împotriva virusului COVID-19 şi a celui gripal (subtipurile H1N1, H3N2 şi linia B/Victoria).

Moderna a declarat că intenţionează să prezinte rezultatele detaliate ale studiului în vederea publicării într-o revistă ştiinţifică. Compania „va discuta despre următorii paşi cu autorităţile de reglementare”, se adaugă în comunicat.

Alte articole:   “Festivalul Bujorului de Munte”, în masivul Ciucaș. Memorial pentru membrii Salvamont Râşnov și Salvamont Bran, decedaţi pe munte

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate