Miting de solidaritate cu poporul palestinian, în Piaţa Sfatului

Miting de solidaritate cu poporul palestinian, în Piaţa Sfatului

Un miting pro-Palestina are loc astăzi, 15 mai, în Piaţa Sfatului, transmite organizaţia Solidaritate România-Palestina.

Invităm locuitorii Brașovului, precum și pe toți cei solidari cu cauza palestiniană, să ni se alăture la protestul care va avea loc pe 15 mai, între orele 16:00 și 19:00, în Piața Sfatului.

Acest eveniment este organizat pentru a susține drepturile palestinienilor și pentru a atrage atenția asupra situației grave cu care se confruntă acest popor.

Data de 15 mai are o semnificație profundă pentru poporul palestinian, fiind cunoscută sub numele de Nakba (sau Al-Nakba), care înseamnă Ziua Catastrofei.

Aceasta marchează începutul conflictului israeliano-palestinian, când, în 1948, peste 750.000 de palestinieni au fost forțați să-și părăsească locuințele și să trăiască în exil. De atunci, timp de 76 de ani, palestinienii s-au confruntat cu opresiunea, colonialismul israelian și expulzarea continuă din propriile lor case.

Alte articole:   Ziua Copilului, sărbătorită la Ghimbav şi la Herghelia Sâmbăta de Jos

Peste 30.000 de palestinieni au fost uciși

Mai recent, acum 220 de zile, Israelul a lansat o serie de bombardamente intense asupra fâșiei Gaza. Aceste atacuri au avut consecințe devastatoare: peste 30.000 de palestinieni au fost uciși și mai mult de 70.000 au fost răniți. Impactul acestor acțiuni asupra populației civile este de nedescris, cu familii destrămate și comunități întregi distruse.

Prin acest protest, dorim să ne manifestăm solidaritatea și să cerem respectarea drepturilor omului pentru palestinieni. Este un apel la justiție și la umanitate, pentru a opri violențele și pentru a susține pacea și securitatea pentru toți. Credem cu tărie că puterea stă în număr și că, prin participarea noastră, putem transmite un mesaj puternic de solidaritate și susținere.

Alăturați-vă nouă în Piața Sfatului pe 15 mai, între orele 16:00 și 19:00. Împreună putem face o diferență!

Alte articole:   VIDEO Alexandra Crivineanu la Culisele Zilei cu Sebastian Dan: Avem obligația să deblocăm Brașovul!

Reguli de urmat pentru protestatari:

  • Este un protest pasnic.
  • Acte antisemitice nu sunt acceptate.
  • Anumite pancarte nu sunt acceptate de jandarmeria și poliția română, așadar pentru siguranța voastră cât și așa fel incât sa nu vă fie luate pancartele, evitați fraze ce includ „Israel”, „Genocid” cât și fraza „From the river to the sea, Palestine will be free”, aceasta frază poate sa fie înlocuită cu „From the river to the sea, Peace and Democracy”.
  • Dacă vă este cerută pancarta de autorități, renunțați la acestea.
  • Buddy System! Stati mereu cu cel putin încă o persoană.
  • Printre voi, veți putea identifica organizatori prin ecusonul acestora pe care scrie „Organizatori”, dacă aveți întrebari, căutați pe aceştia.
  • Vă rugăm sa NU aruncați gunoaie pe jos
  • Să aveți apă cu voi şi să fiți îmbrăcați adecvat pentru vreme, aşa fel încât să nu vă fie frig. Se anunță că vor fii maxim 16 grade, cu şanşe mici de ploaie.
Alte articole:   Românii stabiliţi în Spania vor putea avea dublă cetățenie. Acordul va fi semnat în iulie

Suntem aici pentru a protesta pentru drepturile poporului palestinian. În prezent, aproximativ 2 milioane de palestinieni din Fâșia Gaza se confruntă cu lipsa accesului la apă potabilă, hrană, servicii medicale și educație.

Dacă se aduce în discuție evenimentele din 7 octombrie sau subiectul antisemitismului:

Nu tolerăm niciun fel de comentarii sau acte antisemite în cadrul protestului nostru. Suntem aici strict pentru a susține drepturile palestinienilor.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate