Mircea Fechet: În România vor fi construite 565 de centre pentru deșeuri voluminoase

Mircea Fechet: În România vor fi construite 565 de centre pentru deșeuri voluminoase

Ministrul Mediului, Mircea Fechet a declarat că în România vor fi construite 565 de centre pentru deșeuri voluminoase, precizând că aproape fiecare comună va avea un asfel de centru.

Mircea Fechet a declarat la Digi24, în cadrul emisiunii Jurnalul de Seară, că din cele 1.2 miliarde din PNRR se vor construi și 565 de centre de colectare cu aport voluntar, pentru deșeuri voluminoase sau deșeuri din construcții. Circa 256 din acestea vor fi realizate în 2024, iar restul vor fi gata până la finalul lui 2026.

Există astfel de locuri (în care cetățenii care vor să ducă gunoaie voluminoase o pot face – n.red.). Sunt localități în România care au deja finanțate astfel de centre de colectare cu aport voluntar pentru toate acele fracții, care nu sunt, de regulă, acoperite de salubrist.

Fie că discutăm despre deșeuri voluminoase, deșeuri din construcții. Prin PNRR, din cele 1.2 miliarde de euro ce urmează să le investim, finanțăm și astfel de centre de colectare cu aport voluntar. Vor fi, în România, 565 de centre.

Aproape fiecare comună din România va avea un astfel de centru. În acest moment, licitația este trimisă la SEAP și la anul vom avea 256 din cele 565, la fel cum există 15 aglomerări urbane mari, Bucureștiul va avea.

Aceste centre de colectare cu aport voluntar sunt construcții în toată regula, sunt suprafețe mari, ele vor fi gata, jumătate dintre ele la anul. Acesta este termenul asumat prin PNRR și restul până la finele anului 2026, când vom termina ultima investiție din PNRR„, a dat asigurări Fechet.

Alte articole:   Concert de lansare „Brasov Youth Orchestra”, în cel mai cunoscut hotel din centrul orașului!

Foto: Inquam Photos / George Călin

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate