Ministrul Muncii a făcut anunțul mult așteptat. Când primesc pensionarii deciziile cu sumele recalculate?

Ministrul Muncii a făcut anunțul mult așteptat. Când primesc pensionarii deciziile cu sumele recalculate?

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a făcut anunțul așteptat de milioane de pensionari.

Din vară, deciziile privind sumele de plată după recalculare vor fi trimise prin poștă, astfel încât din septembrie să intre în plată după noua formulă de calcul din noua lege a pensiilor.

Ministrul a precizat, într-o emisiune TV, că ”în vara aceasta, pensionarii vor începe să primească deciziile de recalculare, iar din septembrie vom avea în plată pensiile recalculate, după noua formulă”. În acest interval de timp, trebuie să fie implementat softul care va face recalcularea, a precizat Simona Bucura-Oprescu.

”Se va ţine cont de totalul punctelor asimulate. Estimările noastre sunt că din luna iunie deja vor începe să primească deciziile de recalculare”, a completat Simona Bucura Oprescu.

Alte articole:   Trafic închis pe A2, timp de două zile, începând de miercuri. Ce trebuie să știe șoferii

Ministrul Muncii a mai arătat că este o premieră în România faptul că pensionarii în acelaşi an au parte de două majorări importante a pensiilor, cea din ianuarie cu inflaţia şi cealaltă de la 1 septembrie.

”Nicio pensie nu va scădea, este prevăzut în lege”, a mai arătat Bucura Oprescu, arătând că acest lucru este specificat clar în legea pensiilor.

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate