Ministrul Energiei: Suntem dependenţi de gazul rusesc

Ministrul Energiei: Suntem dependenţi de gazul rusesc

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, joi seara, la Antena 3, despre situația energetică a României, și a precizat că deși țara noastră este unul din marii producători de gaze naturale, este dependentă de gazul rusesc.

Virgil Popescu a spus că, chiar dacă suntem al doilea mare producător de gaz, pe timp de iarnă, România trebuie să importe 20-25% din necesar, iar infrastructura din zonă ne face dependenţi de gazul rusesc.

„România este o ţară producătoare de gaz, al doilea mare producător de gaz. E adevărat, pe perioada de iarnă ne asigurăm din import diferenţa de gaze. Dacă ne uităm la conductele care trec pe lângă România ajungem la concluzia că gazul care poate să vină în România pentru a asigura necesarul pentru iarnă – acel 20-25% din import pe perioada de iarnă – este tot gazul rusesc. Suntem dependenţi de gazul rusesc. Deşi avem gaz, nu avem gaz suficient”, a declarat, joi seară, la Antena 3, ministrul Virgil Popescu.

Ministrul a mai spus că este nemulțumit de prețul gazului în general, nu doar de prețul gazului din Rusia.

„De aceea, preţurile sunt aproximativ la fel cu preţurile de pe bursele europene, pentru că altfel ar pleca, am rămâne fără marfă”, a mai declarat ministrul Energiei.

Virgil Popescu a reiterat ideea că în aprilie s-ar putea ajunge la o scădere a preţului la gaz.

Alte articole:   TAROM oferă bilete de avion gratuite pentru copii, de 1 Iunie

Eu mă aștept în perioada de primăvară-vară și toamnă să fie o scădere bruscă a prețului la gaz natural și odată cu așa-zisa operaționalizare a conductei Nord Stream 2, pentru că părerea mea și a colegilor din statele membre este că acest joc este făcut special pentru a presa operaționalizarea mai repidă a conductei”, a mai spus Popescu.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate