Ministrul Economiei: Menținem voucherele de vacanță și în 2020. Este examinată și soluția de a le extinde în extrasezon

Ministrul Economiei: Menținem voucherele de vacanță și în 2020. Este examinată și soluția de a le extinde în extrasezon

Voucherele de vacanță vor fi menținute și în 2020, a declarat ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, menționând că este examinată și soluția de a stimula utilizarea lor și în perioada de extrasezon, relatează News.ro. El invocă și un proiect de lege referitor la utilizarea voucherelor de vacanță și în mediul privat, iar deducerea se va face din impozitul pe profit.

„Am fost întrebat tot timpul dacă voucherele de vacanță vor fi păstrate, dacă se va renunța la ele, ce vom face. Evident că menținem voucherele de vacanță. Niciodată nu a fost problema renunțării la voucherele de vacanță. Și, mai mult, avem chiar o inițiativă parlamentară în dezbatere la Camera Deputaților acum cu privire la voucherele de vacanță din domeniul privat, pentru companile private, acolo unde dorim nu deducere fiscală din venituri, ci deducere din impozitul pe profit”, a declarat ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, la postul Antena 3.

Alte articole:   Elevii află, astăzi, în ce licee au fost repartizați

Mai mult, el spune că este examinată soluția de a le extinde în zona de extrasezon, când sunt mai puțini turiști. „Mi se pare normal să stimulăm income-ul de turiști și în această perioadă, când sunt mai puțini turiști”, a adăugat el. Ministrul spune că astfel vor fi spijiniți și hotelierii și industria hotelieră în extrasezon.

Potrivit unui proiect inițiat de fostul Minister al Turismului, românii care primesc vouchere de vacanță vor putea alege fie pentru folosirea lor pe întreaga perioadă a anului, ca până acum, fie pentru utilizarea doar în anumite luni, caz în care valoarea acestora ar urma să crească la 2.080 de lei.

Alte articole:   FOTO Au fost finalizate lucrările de modernizare a unui nou tronson de pe strada Canalului din Săcele

„Când ne apucăm de bugetul anului viitor, o să le vedeți acolo. (…) Lăsați-ne să terminăm rectificarea bugetară, să ne apucăm de bugetul anului 2020 și atunci o să vedeți voucherele”, a subliniat oficialul.

Mohammad Murad, cel mai mare hotelier din România și președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, a declarat zilele trecute pentru Profit.ro că se teme că facilitățile cerute de multă vreme de către patronate, precum scăderea TVA, impozit specific și vouchere de vacanță, obținute în ultima guvernare a PSD, să nu fie anulate de actualul guvern liberal. Omul de afaceri se plânge că noul program de guvernare, care acordă doar o singură pagină turismului, nu ia în seamă acest domeniu.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate