Ministrul Adrian Veştea: Proiectele finanţate prin Ministerul Dezvoltării prind contur în toată ţara

Ministrul Adrian Veştea: Proiectele finanţate prin Ministerul Dezvoltării prind contur în toată ţara

Proiectele finanţate prin Ministerul Dezvoltării prind contur în toată ţara, a transmis luni ministrul Adrian Veştea.

Ministrul Adrian Veştea s-a aflat într-o vizită de lucru în Mehedinţi, unde s-a întâlnit cu autorităţile publice locale din judeţ, pentru a discuta despre proiectele implementate prin intermediul programelor coordonate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

De asemenea, ministrul dezvoltării a verificat stadiul lucrărilor unor proiecte finanțate de Ministerul Dezvoltării în municipiul Drobeta-Turnu Severin și în comuna Șimian.

„Compania Națională de Investiții asigură peste 56 de milioane de lei pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea bazinului de înot din Drobeta-Turnu Severin. Obiectivul, care va avea o suprafata desfășurată de 8.370 mp și 357 de locuri în gradene, va permite organizarea competițiilor sportive naționale și internaționale”, transmite MDLPA

În comuna Șimian, prin Componenta 5 – Valul Renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Ministerul Dezvoltării investește 36.136.556,16 lei pentru reabilitarea energetică a unor clădiri rezidențiale multifamiliale, în suprafață totală de 37.496 mp.

”Continuăm să sprijinim autoritățile locale în implementarea investițiilor din domeniile de interes pentru cetățeni și mă bucur să constat că proiectele finanțate prin Ministerul Dezvoltării prind contur în toată țara”, a subliniat Adrian Veştea.

Localitatea Șimian implementează și un proiect de înființare a unui sistem inteligent de distribuție a gazelor naturale în satele Șimian, Cerneți și Dedovița Nouă, în valoare totală de 55.343.489,52 lei, prin care 3.100 de gospodării vor fi conectate la rețeaua de alimentare cu gaze naturale.

Tot în Șimian, autoritățile locale au în vedere restaurarea a două monumente istorice – Cula Nistor, construită în jurul anului 1812, respectiv Cula lui Tudor Vladimirescu, construită, de asemenea, în anii 1800.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate