Ministerul Justiției va avea un Centru de Date la Braşov

Ministerul Justiției va avea un Centru de Date la Braşov

Brașovul va avea un Centru de Date pentru Ministerul Justiției.

Synotech Global Services Romania va livra către Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) echipamente IT pentru amenajarea unui centru de date TIER III în Brașov, contractul fiind semnat pentru suma de 20,7 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 21,3 milioane de lei, fără TVA, scrie Profit.ro.

Compania a fost singurul ofertant la procedura organizată de STS. Contractul se va derula pe o perioadă de 11 luni.

Centrul de Date al Ministerului Justiției Brașov care va fi amenajat prin prezenta achiziție este proiectat pentru a asigura cerințele tehnice și legale de continuitate a activității și recuperare în caz de dezastru (business continuity/ disaster recovery). Centrul de Date Brașov va asigura găzduirea sistemelor informatice aparținând autorităților publice care deservesc cetățenii/mediul de afaceri și reprezintă o facilitate care găzduiește și alte sisteme informatice și de comunicații aparținând STS. În acest sens, Centrul de Date Brașov va fi populat cu unități IT&C care vor asigura resurse hardware și software pentru furnizarea de servicii informatice și de comunicații„, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Centru de date de la Brașov este parte a proiectului „Dezvoltarea și optimizarea infrastructurii de date pentru sectorul judiciar – Justice Data Centers (J-DCs)”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

STS mai are în derulare pentru acest proiect o licitație pentru un centru de date în județul Timiș.

Foto: wanderglobe.org

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate