Ministerul Educației cere limitarea manifestărilor colective școlare și anularea excursiilor în străinătate

Ministerul Educației cere limitarea manifestărilor colective școlare și anularea excursiilor în străinătate

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a transmis o adresă inspectoratelor școlare prin care le solicită să anunțe unitățile de învățământ să limiteze, suspende sau chiar anuleze activitățile ce implică deplasările în străinătate, dar și excursiile, conferințele, simpozioanele locale, la nivel național.

De asemenea, Ministerul cere suspendarea organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare și a recomandat ca activitățile planificate în cadrul Săptămânii „Școala altfel” să se desfășoare în incinta școlilor.

Măsurile sunt cerute în contextul epidemiologic – creșterea cazurilor de îmbolnăvire cu infecții respiratorii acute sau gripă, precum și al atenționărilor date de Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Externe, referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri.

„Având în vedere evoluția situației epidemiologice determinate de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ, precum și atenționările Ministerului Sănătății și ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri, Ministerul Educației și Cercetării a trimis o adresă către Inspectoratele Școlare Județene/ Inspectoratul Școlar al Municipiului București”, se arată în comunicatul de presă al MEC.

Măsurile pe care inspectoratele școlare le vor transmite unităților de învățământ sunt:

Limitarea/suspendarea/anularea tuturor activităților care implică deplasări în străinătate. În condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul școlar are obligația de a informa Direcția județeană de sănătate publică, anterior revenirii în țară, cu privire la destinație, durata deplasării și numele persoanei/persoanelor. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical/adeverință medicală care să ateste că sunt clinic sănătoase.

Limitarea la maximum/suspendarea organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare (simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național).

Ministerul Educației și Cercetării recomandă ca activitățile planificate în cadrul Săptămânii „Școala altfel” să se desfășoare în sediul/incinta unităților de învățământ, evitând în acest mod riscul apariției unor cazuri de îmbolnăviri.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate