Ministerul Educaţiei alocă peste 1,4 milioane de lei pentru proiecte de prevenire a violenţei şi infracţiunilor în mediul şcolar

Ministerul Educaţiei alocă peste 1,4 milioane de lei pentru proiecte de prevenire a violenţei şi infracţiunilor în mediul şcolar

Ministerul Educaţiei anunţă, luni, că alocă peste 1,4 milioane de lei pentru proiecte de prevenire a violenţei şi infracţiunilor în mediul şcolar şi invită şciolile să se înscrie.

Ministerul Educaţiei alocă 1.407.473 de lei pentru ca în cel puţin 250 de şcoli să se poată desfăşura programe pentru reducerea violenţei în mediul şcolar, a anunţat, luni, ministrul Ligia Deca.

În opinia ministrului Deca, şcoala poate contribui la promovarea nonviolenţei, în colaborare cu partenerii sociali sau cu alte instituţii publice, prin activităţi care să promoveze îmbunătăţirea relaţiilor şi a coeziunii grupurilor, precum şi prin acţiuni care să-i ajute pe copii să conştientizeze consecinţele comportamentelor violente.

Alocăm 1.407.473 de lei pentru ca în cel puțin 250 de școli să se poată desfășura programe pentru reducerea violenței în mediul școlar! Școlile se pot înscrie în program până pe 10 decembrie! În colaborare cu partenerii sociali sau cu alte instituții publice, prin activități care să promoveze îmbunătățirea relațiilor și a coeziunii grupurilor, precum și prin acțiuni care să-i ajute pe copii să conștientizeze consecințele comportamentelor violente, școala poate contribui la promovarea nonviolenței! Alături de școală, însă, este nevoie de noi toți pentru ca mediul în care cresc copiii noștri să fie unul cât mai sigur. Sper ca reducerea violenței să fie o prioritate pentru toți cei care se află în preajma copiilor!”transmite Ligia Deca.

Înscrieri până pe 10 decembrie

Obiectivele programului de prevenire a violenţei în şcoli şi infracţiunilor în mediul şcolar vizează crearea unui climat sigur, primitor şi de susţinere în unităţile şcolare; încurajarea preşcolarilor şi a elevilor să raporteze faptele de violenţă şi a martorilor să adopte strategii de susţinere a victimelor şi de descurajare a comportamentelor violente ale autorilor; conştientizarea consecinţelor asociate săvârşirii faptelor de violenţă.

Activităţile care pot fi derulate în şcolile ce se vor înscrie în program sunt vizite tematice, grupuri de sprijin pentru elevi, campanii de conştientizare, concursuri tematice, întâlniri cu reprezentanţi ai Poliţiei şi Jandarmeriei, activităţi de formare a personalului şcolilor, activităţi de dezvoltare a coeziunii colectivelor şcolare etc.

Unităţile de învăţământ se pot înscrie la CJRAE/CMBRAE până pe 10 decembrie 2023.

Bugetul maxim care poate fi alocat unei unități de învățământ este 4.000 de lei.

Programul de prevenire a violenței și a infracțiunilor în mediul școlar se va desfășura pe parcursul anului școlar 2023-2024.

Ministerul Educaţiei estimează că în acest program se pot înscrie cel puţin 250 de şcoli, numărul beneficiarilor fiind de circa 20.000 de elevi şi 10.000 de părinţi.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI
Distribuie dacă îți place!