Militari ai MApN vor ajuta DSP-urile din ţară în anchetele epidemiologice

Militari ai MApN vor ajuta DSP-urile din ţară în anchetele epidemiologice

Ministerul Apărării Naționale (MApN) pune la dispoziția Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) din țară militari pentru a ajuta în anchetele epidemiologice.

Aproximativ 600 de militari sunt dislocaţi de MApN să ajute DSP-urile în perioada următoare, în eforturile generale de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, informează Mediafax.

„Militarii vor îndeplini sarcini de operatori call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice, precum și de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date care se întocmesc în cadrul acțiunilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Primii 230 dintre aceștia acționează, începând de marți, 15 decembrie, în județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea”, anunță Ministerul Apărării Naționale.

De asemenea, sunt pregătite efective care să-și desfășoare activitatea, în aceleași condiții, în Municipiul București și în alte județe, în funcție de solicitările direcțiilor de sănătate publică.

Alte articole:   Brașovul, primul loc în topul destinațiilor preferate ale românilor pentru vacanţa de Paşte

Colaborarea cu direcțiile de sănătate publică se realizează în baza unor protocoale instituționale, la solicitarea acestora”, precizează MApN.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate