Meta lansează aplicația Threads în Europa şi introduce un serviciu care va revizui și evalua comentariile false

Meta lansează aplicația Threads în Europa şi introduce un serviciu care va revizui și evalua comentariile false

Meta, compania-mamă a Facebook, lansează aplicația Threads în UE. Rivalul X va introduce, în 2024, un serviciu care va revizui și evalua comentariile false.

Aplicația Threads a Meta, proprietara Facebook, a ajuns în sfârșit joi în Uniunea Europeană, la câteva luni după lansarea sa globală din iulie, a declarat Mark Zuckerberg, directorul general al Meta, citat de agenția AFP, scrie G4Media.

Threads este un derivat al aplicației foto Instagram și se dorește a fi un rival pentru X, cunoscută anterior sub numele de Twitter.

„Astăzi deschidem Threads în mai multe țări din Europa. Bine ați venit tuturor”, a afirmat Mark Zuckerberg.

La lansarea sa din iulie, Threads a devenit disponibil pe majoritatea piețelor din întreaga lume, dar Meta a amânat lansarea în Uniunea Europeană din cauza reglementărilor acesteia pentru serviciile online.

Extinderea pe piață a Threads vine după ce numeroși agenți de publicitate, printre care Apple, Disney și IBM, și-au întrerupt cheltuielile publicitare pe X după ce Elon Musk a făcut comentarii controversate de pe contul său, inclusiv unul în care a spus că o postare antisemită era „adevărul real”.

La sfârșitul lui noiembrie, platforma avea aproximativ 73 de milioane de utilizatori globali lunari, iar X are 365 de milioane, potrivit Sensor Tower, o firmă de analiză.

Threads introduce un serviciu care va revizui și evalua comentariile false

Threads este o nouă aplicație construită de echipa Instagram. La fel ca X, fostul Twitter, vă permite să partajați actualizări de text și să vă alăturați conversațiilor publice, dar vă oferă 500 de caractere, aproape dublu față de numărul de caractere permis de Twitter, scrie Euronews.ro.

La prima lansare utilizatorii trebuiau să aibă un cont Instagram pentru a utiliza aplicația. Cu toate acestea, acest lucru contravine regulii DMA a UE împotriva auto-referințelor.

Cu toate acestea, Meta a declarat joi, într-o postare pe blog, că și-a actualizat serviciul astfel încât nu este nevoie să aveți un cont Instagram pentru a accesa Threads.

O altă actualizare este că, în 2024, Threads va introduce propriul serviciu de verificare a faptelor de către o terță parte care va „revizui și evalua comentariile false de pe Threads„, a spus Meta.

Foto: Profimedia

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate