Medicament pentru tratarea COVID-19 la domiciliu, dezvoltat de Pfizer

Medicament pentru tratarea COVID-19 la domiciliu, dezvoltat de Pfizer

Compania Pfizer a dezvoltat un medicament experimental pentru tratarea COVID-19 la domiciliu, care ar putea fi disponibil până la finele anului.

Medicamentul ar putea fi administrat de la primele simptome ale bolii și ar putea fi disponibil la sfârşitul acestui an, a declarat marţi directorul general al grupului farmaceutic american, Albert Bourla, transmite CNBC, relatează news.ro.

Compania, care a dezvoltat primul vaccin pentru Covid-19 autorizat în SUA, împreună cu compania germană BioNTech, a început în martie un studiu clinic în fază incipientă care testează o nouă terapie antivirală pentru această boală.

Medicamentul face parte dintr-o clasă de medicamente numite inhibitori de protează şi acţionează prin inhibarea unei enzime pe care virusul trebuie să o multiplice în celulele umane.

Alte articole:   Inspectoratul de Poliție Județean Brașov își consolidează echipa cu noi ofițeri

Inhibitorii de protează sunt utilizaţi pentru tratarea altor agenţi patogeni virali precum HIV şi hepatita C.

Dacă studiile clinice merg bine şi Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) îl va aproba, medicamentul ar putea fi distribuit în SUA până la sfârşitul anului, a declarat Bourla la emisiunea ”Squawk Box” de la CNBC.

Experţii în sănătate spun că medicamentul, administrat pe cale orală, ar putea schimba jocul, deoarece persoanele nou infectate cu virusul îl pot folosi în afara spitalelor.

Cercetătorii speră că medicamentul va împiedica evoluţia bolii şi va preveni internarea în spital.

Vaccin anti-COVID pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 11 ani

Alte articole:   Puiul de delfin născut în captivitate la Delfinariul Constanţa a murit subit

În plus, pe lângă acest medicament, Pfizer testează vaccinul său la copii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 11 ani.

Vaccinarea copiilor este crucială pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus, spun oficialii din sectorul sănătăţii publice şi experţii în boli infecţioase.

La începutul acestei luni, compania a cerut FDA să îi extindă autorizaţia de vaccinare la adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, după ce s-a constatat într-un studiu clinic că vaccinul are o eficacitate de 100%.

Bourla a declarat marţi că este ”foarte optimist” că FDA va aproba utilizarea vaccinului la adolescenţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate