
Mai mulţi angajați CFR au fost prinși beți la serviciu. Printre aceştia şi un mecanic de locomotivă din Braşov.
În primele trei luni ale anului 2024, polițiștii de la transporturi au depistat 10 cazuri în care angajați de la căile ferate cu atribuții în siguranța circulației feroviare erau sub influența băuturilor alcoolice.
Printre ei şi un mecanic de locomotivă din Brașov este cercetat penal după ce a refuzat să i se recolteze probe biologice de sânge pentru a se stabili alcoolemia, potrivit unui comunicat al IGPR.
Incidentul a avut loc pe data de 18 ianuarie 2024, când polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Brașov, în colaborare cu inspectorii de stat I.S.F. Brașov, au efectuat o testare cu aparatul etilotest a unui mecanic de serviciu pe o locomotivă care circula pe relația București Nord – Brașov.
Rezultatul testării a indicat o valoare de 0,03% mg/l alcool pur în aerul expirat, sub limita legală de 0,04% mg/l.
Cu toate acestea, mecanicul a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge, motivând diverse aspecte.
„La data de 18 ianuarie 2024, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Brașov, în cooperare cu inspectorii de stat I.S.F. Brașov, au efectuat o testare cu aparatul etilotest a unui mecanic de serviciu pe o locomotivă, care circula pe relația București Nord – Brașov. În urma testării, a rezultat 0,03% mg/l alcool pur în aerul expirat. Mecanicul a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge, acesta având atribuții privind siguranța circulației mijloacelor de transport, intervenție sau manevră pe calea ferată. A fost deschis dosar penal pentru prezența la serviciu sub influența alcoolului ori a altor substanțe”, a informat Poliția Română.
Deoarece mecanicul avea atribuții privind siguranța circulației mijloacelor de transport, intervenție sau manevră pe calea ferată, a fost deschis un dosar penal pentru prezența la serviciu sub influența alcoolului ori a altor substanțe.
Cazul cel mai grav a fost al unui paznic de barieră care a fost depistat cu alcoolemie de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Foro: arhiva/stiripesurse.ro
Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!