Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ (ACEEA), organizaţie profesională membră în World Association of Chefs Societies, şi Euro Toques România vor organiza a doua ediție a evenimentului Vegetarian Culinary Cup, în perioada 5-7 august, la Centrul de evenimente Lux Divina.
Evenimentl este dedicat şi strângerii de fonduri pentru achiziţia operei „Cumintenia Pămantului” a lui Constantin Brâncuşi, precum şi achiziționarea obiectului de arta prin subscripţie publică reprezinta un proiect naţional care poate consolida solidaritatea dintre stat și societatea civilă.
Pentru a veni în sprijinul acestui demers, Asociația Culturală Euro Est Alternativ și Autoritatea Națională pentru Turism vor organiza o strângere de fonduri în cadrul Festivalului Vegetarian Culinary Cup.
Cine consideră că aceasta surpriză poate deveni un bun prilej să contribuie la acţiunea de subscripţie, este invitat să se alăture, iar numele său va fi consemnat în rândul celor care cred că „Brâncuși e al meu” .
„Nu în ultimul rând, am pregătit o surpriză deosebită pentru braşoveni, care vor asista în direct la un record culinar. Departamentul «Masters of Flames» al ACEEA va face un show de excepție pentru public: În acest sens, înaintea ceremoniei de premiere a concurenților finalişti, organizatorii vor oferi participanților spre degustare 2.000 de portii de fasole bătută, pregătită tradiţional.”, a anunţat Iulia Drăguţ, manager ACEEA.
Categoriile de concurs
- Categoria Artă Culinară – prezentare rece fără tematică (ovo-lacto-vegetarian, creaţie, starter/entree, platou pentru 6 persoane + 1 porţie individual)
- Categoria Desert Vegetarian – prezentare rece fără tematică (ovo-lacto-vegetarian, creaţie, platou pentru 6 persoane + 1 porţie individual)
- Categoria Tort Festiv – prezentare rece cu tematica Summer Party (petrecere de vară) (ovo-lacto-vegetarian, creaţie, 20 persoane + 1 porţie individual)
- Categoria Meniu de Restaurant – prezentare rece fără tematică (ovo-lacto-vegetarian, creaţie, meniu pentru 2 persoane individual compus din starter, main course, dessert)
- Categorii live (la boxe)
- Categoria Raw Vegan – gătit la faţa locului în bucătărie boxă, tematica la alegerea concurentului
- Categoria Ovo-Lacto-Vegetarian – gătit la faţa locului în bucătărie boxă, tematica la alegerea concurentului
Finala live (la boxe)
Primii patru concurenţi clasaţi la categoria Raw Vegan şi primii patru concurenţi clasaţi la categoria Ovo-Lacto-Vegetarian intră în finală. Finala concursului constă în proba Black Box (coşul surpriză cu ingrediente).
În acest an, în concurs va exista și o categorie specială, dedicată maeștrilor brutari. Ei vor trebui să pregătească un bufet compus din cinci produse diferite, a câte șase porții din fiecare fel.
CLICK pe poze pentru a se mări! Preparate de la prima ediție a concursului!
Programul evenimentului
6 august 2016:
- Orele 10,00 – se vor efectua înscrierile concurenţilor la faţa locului. Formularul de înscriere va fi completat de fiecare concurent. Concurenţii vor avea ocazia să discute cu membrii juriului în prealabil toate detaliile despre regulamentul concursului;
- Orele 12,00 – deschiderea concursului pentru categoriile A,B,C,D, categoria produse de panificație;
- Orele 14,00 – deschiderea concursului pentru categoriile E,F;
- Orele 15,00 – demonstraţii, sesiune de degustări;
- Orele 17,00 – demonstraţii, sesiune de degustări;
- Orele 18,00 – ceremonia de premiere a categoriilor A,B,C,D, categoria produse de panificație;
- Orele 20,00 – ceremonia de premiere.
7 august 2016:
- Orele 12,00 – finala categoriilor E,F Black Box;
- Orele 12,30 – Mega Show Masters of Flames;
- Orele 13,00 – Prezentarea Grill-ului Masters of Flames;
- Orele 13,30 – Prezentare tavă de 14 metri pătrați, pregătirea a 2.000 de porții de ciorbă cu afumătură;
- Orele 17,00 – sesiune de degustări;
- Orele 18,00 – Prezentarea recordului: 2.000 de porții de ciorbă cu carne afumată, porțiile vor fi oferite gratuit publicului spectator!
- Orele 20,00 – ceremonia de premiere a concurenţilor finalişti pentru categoriile E,F;
- Orele 21,00 – gala dinner