Mașini de poliție fără ITP, în trafic la Brașov?

Mașini de poliție fără ITP, în trafic la Brașov?

Şapte mașini din cadrul IPJ Brașov nu ar deține ITP valabil. Poliția Brașov a infirmat acest lucru, precizând că în parcul auto al instituției nu există mașini fără ITP la zi. Pe de altă parte, contactat de Bugetul.ro, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului, Sorin Susanu, a confirmat spusele surselor noastre.

Sorin Susanu, șeful CRPC Brașov, susține că Registrul Auto Român i-a comunicat că mai multe autoturisme ale IPJ Brașov nu dețin ITP valabil.

Ca urmare a informării și a solicitării instituției noastre către Registrul Auto Român, de a ne comunica dacă mașinile IPJ Brașov care prezentau coroziuni importante ale caroseriei dețin ITP valabil, ni s-a comunicat că șapte dintre ele nu dețin ITP valabil, fapt care este extrem de grav și, dacă corelăm cu comunicatul IPJ Brașov, în care ni se spunea că aceste coroziuni la autoturisme pun în pericol participanții la trafic și persoanele din autoturism, situația devine și mai gravă. Tot referindu-ne la comunicatul IPJ Brașov, sperăm că nu a fost un simplu populism faptul că ne anunța că, pentru Poliția Brașov, nu contează cine este deținătorul autoturismului și că legea este pentru toată lumea, sperăm ca măsurile să fie aplicate și în cazul lor. Cu toate că nu am primit, până la momentul acesta, răspuns la adresele noastre înaintate în atenția comandantului Poliției Brașov, referitoare la această situație”, a confirmat, pentru Bugetul.ro, Sorin Susanu.

Alte articole:   Maria Grecea, la Culisele Zilei cu Sebastian Dan

Mai mult, el ne-a comunicat că a informat instituțiile abilitate în acest sens. Comisarul de poliție Alina-Maria Ivan, din cadrul IPJ Brașov, ne-a comunicat că în parcul auto al instituției nu există mașini fără ITP la zi.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov a spus, pentru Bugetul.ro, că, atunci când se constată că există autospeciale care nu mai reprezintă siguranță în exploatare, acestea sunt retrase din circulație în vederea casării.

Referitor la informațiile solicitate, vă comunicăm următoarele: Autospecialele din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, folosite în misiunile curente, au ITP-ul la zi. Menționăm faptul că acestea sunt supuse inspecției tehnice periodice, conform legislației în vigoare și respectă condițiile tehnice pentru a fi admise în circulație pe drumurile publice. Atunci când se constată că există autospeciale care nu mai prezintă siguranță în exploatare, acestea sunt retrase din circulație în vederea casării. Reamintim faptul că răspândirea de informații false este sancționată de legislația din România”, ne-a transmis comisarul de poliție Alina-Maria Ivan.

Alte articole:   Judeţul Covasna are cea mai mică rată de promovare din ţară la examenul teoretic pentru permisul de conducere
https://newsbv.ro/2020/04/27/susanu-cere-politistilor-sa-aplice-legea-si-in-cazul-rablelor-ipj-brasov/
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate