Masa Critică îi invită pe braşoveni la „Marșul bicicliștilor”

Masa Critică îi invită pe braşoveni la „Marșul bicicliștilor”

Bicicliștii brașoveni sunt așteptați vineri, 31 mai, de la ora 17.45, la prima ediție din acest an a evenimentului „Marșul bicicliștilor”.

Asociația Tot Mai Verde din Brașov invită comunitatea brașoveană să participe la „Marșul bicicliștilor” care are loc în cadrul evenimentului „Masa Critică”, care va avea loc în data de 31.05.2024, în Brașov.

Evenimentul cu un puternic mesaj ecologist, are ca scop promovarea bicicletei ca mijloc de transport ecologic, economic, sănătos și, de multe ori, mai rapid prin oraș. Un alt obiectiv al proiectului este acela de a atrage atenția autorităților asupra necesității dezvoltării unei infrastructuri sigure și  bine pusă la punct pentru circulația bicicliștilor.

Cycle4GlobalGoals în România

Anul acesta, evenimentul nostru, Masa Critică, face parte din evenimentul Cycle4GlobalGoals Romania.

Evenimentul include diferite activități în orașe precum București, Brașov, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Tg. Mureș, Drobeta Turnu Severin, Sibiu. Scopul principal al evenimentului este de a aduce împreună comunități pentru a promova un mod de viață mai sustenabil.

Prin promovarea mersului cu bicicleta ca mod de transport ecologic, Cycle4GlobalGoals Romania urmărește să reducă congestiile de trafic, dar și să promoveze un mod de transport mai prietenos cu mediul înconjurător prin reducerea poluării aerului, mai ales in zonele urbane foarte aglomerate.

Evenimentele din cadrul inițiativei Cycle4GlobalGoals, se organizează în 15 orașe din România prin colaborarea a numeroase organizații neguvernamentale, în parteneriat cu Ambasada Regatului Țărilor de Jos și cu sprijinul ING Bank România.

Inițiatorii își propun să creeze un impact cât mai mare în promovarea unui mod de viață mai sustenabil și mai sănătos și să mărească conștientizarea asupra celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă. Acestea au fost adoptate de către Organizația Națiunilor Unite in 2015.

Vizibilitate în trafic

Anul acesta, tema pe care asociația a ales-o pentru evenimentele Masa Critică este vizibilitate în trafic.

Conform datelor statistice, una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere, în care sunt implicați bicicliștii, o constituie lipsa voziblității în trafic, în condții de vizibilitate scăzută.

Prin urmare, evenimentele de anul acesta își propun să crească responsabilitatea celor aflați pe două roți prin informarea pe care o vor face polițiștii rutieri prezenți la eveniment, cu privire la acest risc și la consecințele pe care le-ar putea avea un biciclist în cazul implicării într-un accident rutier.

Informarea privind legislația în vigoare, adresată bicicliștilor, obligațiile acestora, sancțiunile ce decurg din nerespectarea ei, dar și care sunt cele mai eficiente elemente de vizibilitate și protecție o vom face atât la începutul evenimentului, cât și întregul traseu pe care îl vom parcurge, prin partincipanții prezenți din cadrul Poliției Brașov.

Conform experienței din anii precedenți, la eveniment se estimează un număr de aproximativ de 200 de persoane de toate vârstele.

Traseul Marșul bicicliștilor

  • 17:45 – 18:00  Întâlnire la Primăria Brașov (la Lupoaică)
  • 18:00  Pornire traseu: Primăria Brașov (la Lupoaica), str. bd. Eroilor, bd. 15 Noiembrie, Calea București, giratoriu Poienelor, bd. Saturn, bd. Alexandru Vlahuță, bd. Gării, str. Aurel Vlaicu, bd. Griviței, str. 13 Decembrie, bd. Iuliu Maniu, Primărie.

Traseul are 13 km și poate fi parcurs fără a cauza blocaje majore în trafic.

„Marșul bicicliștilor” are ca scop promovarea bicicletei ca mijloc de transport ecologic, economic și sănătos, dar și atragerea atenției autorităților asupra necesității dezvoltării unei infrastructuri adecvate pentru bicicliști în Brașov.

„Marșul bicicliștilor” va avea loc în fiecare final de lună până la toamnă.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate