Marian Rasaliu, recuperat după infectarea cu COVID 19: Avem nevoie urgentă de spitalul nou. Lăsați tergiversările!

Cetățenii județului Brașov au nevoie, mai mult decât oricând, de un spital nou, modern. Marian Rasaliu, fost prefect și candidatul PSD la Camera Deputaților, le promite brașovenilor că va depune toate eforturile pentru ca acest proiect să se realizeze.

Iată ce a declarat în cadrul unei conferințe de presă:

”După cum probabil știți, am trecut printr-o perioadă dificilă, în data de 30 octombrie am fost confirmat cu SARS-CoV2. Au fost zile de încercare din care am învățat multe. Le sunt recunoscător cadrelor medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase pentru modul în care își fac meseria. Pun suflet, sunt dedicați în tratarea pacienților greu încercați de această boală.

Din fericire, în acest moment sunt recuperat și gata de muncă. Din toată această experiență am înțeles un lucru foarte important. Este adevărat că avem nevoie de autostrăzi, de aeroport, săli de sport, dar, mai presus decât orice, cetățenii județului Brașov merită să fie tratați într-un spital nou, modern, cu facilități aferente secolului 21.

Rog atât autoritățile județene, cât și pe cele locale și aici mă refer, evident, la noul primar ales, Allen Coliban, la Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, la consilierii locali și județeni, să dea dovadă de unitate politică. Cetățenii județului Brașov au nevoie de un spital nou, cadrele medicale merită să își facă meseria în mod civilizat, într-o unitate spitalicească care să le ofere și laboratoare unde să desfășoare muncă de cercetare.

Construirea noului spital regional din Brașov, după cum bine știți, este proiectul meu de suflet, încă de pe vremea când ocupam funcția de prefect al județului Brașov. M-am luptat să obţinem un consens politic din partea tuturor parlamentarilor de Braşov pentru susţinerea realizării lui.

La inițiativa mea, a avut loc prima întâlnire (8 aug. 2018) legată de spitalul regional la care au participat ministrul secretar de stat Cristian Vasile Grasu, primarul George Scripcaru, reprezentanți ai executivului Primăriei Brașov și Consiliului Județean Brașov, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, reprezentanți ai BERD, consultanți, specialiști în domeniul medical și reprezentanți ai Asociației Noul Spital al Brașovului, inclusiv președintele acesteia, Dan Grigorescu, precum și senatorul Florin Orțan.

Primul pas l-a reprezentat întocmirea unui proiect de lege asumat de toţi parlamentarii de Braşov pentru trecerea unui teren în suprafaţă de 11,45 hectare necesar realizării construirii spitalului, din proprietatea Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr în proprietatea municipiului Braşov. Să ținem cont de faptul că guvernul social-democrat este cel care a emis un document în care își asuma faptul că la Brașov se va construi unul dintre spitalele regionale din țară. Ulterior, împreună cu parlamentarii PSD am scris și obținut votarea Legii 32/2018 de transfer a terenului pentru spital.

Să nu uităm că Ministrului Sănătății de atunci, Sorina Pintea, s-a aflat în anul 2018 la Brașov de trei ori, în lunile februarie, mai și noiembrie pentru a sprijini parteneriatul autorităților publice locale cu finanțatorii, dar și pentru a stabili cu exactitate alocarea numărului de paturi în viitoarea structură spitalicească. Practic, odată cu emiterea Ordinului de ministru nr. 1394 din 1 noiembrie 2018, pentru aprobarea structurii Spitalului Clinic Regional de Urgență Brașov, se poate spune că unitatea sanitară a început să existe, mai ales că a fost inclusă în Masterplanul pe Sănătate.

În toamna anului trecut, proiectul era într-o fază avansată. Din păcate, de atunci asistăm la o serie de tergiversări. Sănătatea nu are culoare politică! Nici măcar acum, în plină pandemie, autoritățile nu par să înțeleagă acest lucru. Îmi iau angajamentul, în fața cetățenilor județului Brașov că voi depune toate eforturile pentru ca acest proiect să se realizeze. Brașovenii vor avea spital regional!” a declarat Marian Rasaliu, candidat PSD Brașov la Camera Deputaților.

  • Articol comandat de Partidul Social Democrat- Organizația Județeană Brașov
  • CMF: 11200020
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   150 kg de articole pirotehnice, confiscate de polițiștii brașoveni

Anunţuri mică publicitate