Marian Rasaliu (PSD): „Educația nu trebuie să fie un câmp de luptă, în care se lansează clișee doar pentru a distruge”

Marian Rasaliu (PSD): „Educația nu trebuie să fie un câmp de luptă, în care se lansează clișee doar pentru a distruge”

Deputatul PSD Brașov Marian Rasaliu, se așteaptă în acest an la o retorică tot mai agresivă din partea unor partide de opoziție, iar unul dintre subiectele lor preferate va fi educația, despre care se va spune, printre altele că „este la pământ” sau că „statul a eșuat în acest domeniu”.

„Mă aștept ca anul acesta, unul electoral, astfel de remarci să fie tot mai dese și mai agresive, venite inclusiv din partea unor colegi din Parlament. Vor fi stabiliți și vinovații: social-democrații”, este opinia parlamentarului brașovean.

Afirmațiile deputatului se regăsesc într-o declarație politică pe care acesta a depus-o la Camera Deputaților, prin care Marian Rasaliu le solicită colegilor ca „înainte de a critica și reclama, să vadă ce s-a făcut, ce se va face. În loc să folosească clișee pentru a distruge, le recomand să vină cu propuneri concrete și realiste”.

Alte articole:   iPhone-urile şi telefoanele Android actualizate vor afişa alerte care avertizează utilizatorii că există un dispozitiv wireless de urmărire a locaţiei în apropiere

Nu am văzut o abordare constructivă, ci doar reproșuri

„Cred că se cuvine să le reamintesc acelor colegi că tocmai PSD, partidul pe care îl blamează cu îndârjire este cel care și-a asumat o reformă reală a sistemului de învățământ în momentul în care s-a ridicat problema pregătirii unui nou set de Legi ale educației. Am fost acuzați atunci, că încetinim procesul de elaborare a pachetului de legi și că organizăm tot felul de consultări.

Rolul acestora a fost de a culege informații de la cei vizați de reformă, fie ei profesori, elevi sau părinți. În toată această perioadă nu am văzut din partea acelor colegi o abordare constructivă, ci doar reproșuri. Cu toate acestea, pachetul de legi a fost adoptat și oferă perspectivele de racordare a ofertei educaționale la cerințele pieței forței de muncă, în special prin reglementarea sistemului de învățământ profesional”, se arată în documentul amintit.

Alte articole:   Florin Piersic, primul mesaj de la internarea în spital: Sunt viu, mai am de spus multe poveşti minunatului meu public

Totodată, el a amintit că social-democraților li se reproșează că subfinanțează sistemul de educație: „Dar, să nu uităm că anul acesta, Educația beneficiază, prin Legea bugetului de stat, de o alocare record, de peste 74 de miliarde de lei. Sunt bani pentru plata salariilor dascălilor, dar și pentru investiții, pentru susținerea elevilor cu o situație materială precară”.

Avem în județul Brașov numeroase școli care beneficiază de investiții prin CNI și PNRR

În ceea ce privește investițiile, deputatul PSD a menționat că, în județul Brașov, cu finanțare de la bugetul de stat printr-un program al Companiei Naționale de Investiții, vor fi construite 7 creșe noi. Este o categorie de unități solicitată cu insistență de părinți.

„De asemenea, să nu uităm de programele de dotări a unităților de învățământ cu dotări și echipamente necesare asigurării unui act educațional de calitate și modern. De altfel, în această perioadă, numeroase unități de învățământ derulează achizițiile în acest sens. Și, ca o paranteză, inclusiv pentru program, colegul nostru, europarlamentarul Victor Negrescu, a obținut de la Comisia Europeană o majorare a alocărilor prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Și tot la capitolul investiții, avem în județul Brașov numeroase școli care beneficiază de investiții în eficientizarea energetică și realizarea unor intervenții pentru reducerea riscului seismic, proiecte care, la fel, vor beneficia de finanțare europeană prin PNRR, inclusiv din sumele în plus obținute de colegul nostru”, a încheiat deputatul PSD Brașov, Marian Rasaliu.

Alte articole:   Rata anuală a inflației a scăzut în aprilie la 5,9%. Care sunt produsele și serviciile care s-au scumpit cel mai mult

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate