Marian Rasaliu: „În județul Brașov sunt aproape 147.000 de pensionari cărora avem obligația să le oferim o viață demnă”

Marian Rasaliu: „În județul Brașov sunt aproape 147.000 de pensionari cărora avem obligația să le oferim o viață demnă”

PSD își respectă angajamentul luat în fața cetățenilor încă din prima zi în care Marcel Ciolacu și-a început activitatea de premier: ținerea sub control a prețurilor alimentelor de bază atât timp cât este nevoie.

Astfel, în ședința de plen a Camerei Deputaților din 19 martie, la inițiativa parlamentarilor PSD a fost aprobată prelungirea valabilități acestei măsuri, până la data de 31 martie.

Este o măsură firească, de care beneficiază, în primul rând pe românii cu venituri mici, ei fiind cei mai expuși în cazul scumpirilor, susține deputatul PSD Brașov Marian Rasaliu.

„Decizia de prelungire a plafonării prețurilor a fost luată după o analiză serioasă și în urma numeroaselor discuții pe care noi, parlamentarii PSD le-am avut în teritoriu. Eu, personal,  am stat de vorbă cu numeroși brașoveni și foarte mulți dintre au spus că este nevoie, în continuare, de această măsură. Avem, încă, multe persoane vulnerabile, iar în contextul incertitudinilor economice şi geopolitice externe este necesar să existe un mecanism de protecţie socială care să asigure stabilitatea preţurilor la produsele de strictă necesitate. Avem în județul Brașov aproape 147.000 de pensionari cărora avem obligația să le oferim o viață demnă, după ce au muncit zeci de ani, uneori în condiții care în anul 2024 nu ar fi acceptate”, a declarat deputatul PSD Marian Rasaliu.

În 19 martie, Camera Deputaților a votat legea prin care a fost adoptată Ordonanța de Urgență privind plafonarea prețurilor, inclusiv amendamentul propus de parlamentarii PSD, care prevede că măsura este valabilă până la data de 31 decembrie 2024. În forma inițială, proiectul prevedea că această măsură este valabilă până în data 31 martie 2024.

Alte articole:   Viitorul dezvoltării României prin fonduri europene. De la aderare, PIB-ul României s-a triplat

Actul normativ a fost adoptat cu  194 de voturi „pentru”, 44 – „contra” și 10 abțineri. Camera Deputaţilor este for decizional, iar legea a fost transmisă spre promulgare.

Lista produselor  cu adaos comercial limitat cuprinde: pâine albă simplă cu gramaj cuprins între 300-500 grame; lapte de vacă de consum 1 l (grăsime 1,5%, cu excepţia UHT); brânză telemea de vacă vrac; iaurt simplu din lapte de vacă (3,5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame);făină albă de grâu „000” până la 1 kg; mălai până la 1 kg; ouă de găină calibrul M; ulei de floarea-soarelui până la 2 l; carne proaspătă pui și de porc; legume proaspete vrac; fructe proaspete vrac; cartofi proaspeţi albi vrac; zahăr alb tos până la 1 kg; smântână – 12% grăsime; unt până la 250 grame; magiun până la 350 grame.

Alte articole:   Viitorul dezvoltării României prin fonduri europene. De la aderare, PIB-ul României s-a triplat

 

Distribuie dacă îți place!