Majoritatea angajaților RIAL cer demisia conducerii și a Consiliului de Administrație VIDEO

Majoritatea angajaților RIAL cer demisia conducerii și a Consiliului de Administrație VIDEO

Angajații RIAL SRL, care administrează patrimoniul imobiliar public și privat al municipiului, cimitirul municipal și are un departament pentru lucrări de construcții, au organizat astăzi o conferință de presă în care și-au prezentat punctul lor de vedere asupra funcționării societății patronate de Consiliul Local Brașov.

Oamenii au anunțat că mâine dimineață vor înregistra un memoriu la regostratura societății, prin care vor cere demisia condujcerii manageriale și a Consiliului de Administrație. Conferința de presă integrală o puteți viziona în videoclipul de mai jos. Inclusiv sesiunea de întrebări și răspunsuri, la final.

Vă prezentăm, în continuare, punctul de vedere al salariaților, prin vocea lui Mugurel Vladu

Numirea noului director general al societatii RIAL, cu sprijinul primarului municipiului Brasov, ne aduce astazi in fata dumneavoastra pentru a va expune lipsa de viziune manageriala, cat si proasta gestionare, administrare a activitatii societatii RIAL, dupa un an si jumatate, cu concursul Consiliului de Administratie, cat si AGA. Acestia sunt groparii societatii RIAL, aceste persoane au mintit si dezinformat angajatii societatii RIAL, Consiliul Local, cat si pe brasoveni despre situatia societatii RIAL

Afirmatia domnului director Jula În anul 2020, pierderile au fost de aproximativ 3,5 milioane de lei, iar în 2021 de 5,5 milioane de lei. Acum, pierderile sunt mult mai mici. La jumătatea anului, pierderile erau de aproximativ 300.000 de lei. Nu cred că anul acesta vom putea evita o pierdere” este falsa. Bilantul pe anul 2020 la plecarea fostului director inregista un profit in valoare de 11.768,50 lei, pentru care s-a si achitat impozitul pe profit.

Dar noua conducere a societatii RIAL, odata instalata a modificat cu buna stiinta cifrele contabile, toate acestea pentru a aduce societatea pe pierdere si pentru a pune mana pe bani si anume majorarea de capital social cu aport in numerar in valoare de 9.525.600 lei, in baza hotararii de Consiliu Local din iunie 2021. De ce domnul director nu spune adevarul si sa justifice, in fata noastra, a Consiliului Local cat si in fata brasovenilor, modul in care s-au cheltuit acesti bani?

Totodata s-a mai accesat un credit in valoare de 1.500.000 lei consumati fara a aduce plus valoare societatii, bani pentru care s-a ipotecat sediul societatii de pe strada Alexandru Ioan Cuza nr 29, sediu care risca sa fie executat de catre banca creditoare. (Momentan se incearca accesarea unui nou credit…) De ce nu prezinta adevarata situatie economica a societatii RIAL, in speta la jumatatea anului 2022 societatea inregistreaza o pierdere de 300.000 lei la care se adauga si pierderea anului 2021 in valoare de 5,5 milioane lei.

Coliban a anunțat momentul T zero… Cum se aplica sloganul RIAL, hoție sau prostie?

În iunie 2021, înaintea hotararii de Consiliu Local, in ceea ce priveste majorarea de capital social cu aport in numerar pentru societatea RIAL, tot intr-o conferinta de presa, domnul director Jula, impreuna cu primarul Municipiului Brasov sustineau faptul ca odata cu majorarea de capital la societatea RIAL, va fi un moment T0, dupa disponibilizari, un nou inceput, acest inceput din iunie l-am tot asteptat, iar acesta este motivul pentru care noi astazi ne aflam aici in fata dumneavoastra. Aducerea societatii RIAL pe pierdere cat si majorarea de capital cu aport in numerar s-a facut cu buna stiinta, planul fiind orchestrat de catre primarul municipiului impreuna cu conducerea executiva, Consiliul de Administratie cat si AGA RIAL.

Astazi vorbim de IRC, ILL, ICRAL, RA RIAL, RIAL SRL, societati de care domnul director Jula nu are habar, acesta comparand societatea RIAL SRL cu societati infiintate in Bucuresti, in subordinea primariei capitalei, nestiind faptul ca toate locuintele din Municipiul Brasov au fost administrate incepand cu anii ’50 de catre RIAL fost IRC, ILL si ICRAL.

Alte articole:   CNAIR a lansat licitația pentru reparații la un viaduct construit în 1983 la Siriu, pe DN 10 Buzău-Brașov

Jula și Coliban, acuzați că sunt habarniști

Consiliul Local este de vina (conform spuselor conducerii executive) deoarece citez “Conform deciziilor de atunci, contractele de închiriere au fost prelungite până în anul 2025, fără a se majora cuantumul chiriilor“, “chiria pentru locuinţe este de aproximativ 3 lei – 4 lei pe metru pătrat“, prin aceasta afirmatie domnul director Jula își demonstreaza neputința, nepriceperea, dat fiind faptul ca legea este mai presus de toate.

Conform HCL 60/2020 contractele de inchiriere de prelungesc din 5 in 5 ani. Habarnismul directorului general, reflecta din adresa primita de la Ministerul Dezvoltatrii, pe care acesta nu o intelege si de care nu aduce aminte, prin care este adus la cunostinta societatii faptul ca, Consiliile Judetene, Consiliile Locale, vor da hotarari pentru prelungirea contractelor de inchiriere conform legislatiei in vigoare.

Mai mult decat atat, referitor la stabilirea chiriilor, acestea sunt clar reglementate prin OUG 40/1999, fapt pe care atat domnul director Jula, cat si primarul municipiului Brasov dl. Coliban, nu il invoca. Intr-un cuvant, atat prelungirea contractelor cat si stabilirea chiriilor, toate acestea sunt stipulate prin lege, lege pe care toti trebuie sa o respectam, dar din pacate domnul Jula nu face trimitere la ele deoarece pe dumnealui legea, asa cum a declarat, il incurca.

Angajații spun și ei că este un blocaj aproape total

In acest moment se constata un blocaj aproape in totalitate, cel putin la nivel de Serviciu Comercial, serviciu responsabil de administrarea locuintelor apartinand Municipiului Brasov. Tot acest blocaj are rolul de a pune intr-o lumina artificiala activitatea „defectuoasa” a partii comerciale a societatii, lucru care in perceptia actualei conduceri ar facilita transferarea tuturor imobilelor din administrarea RIAL care sa puna in practica anumite intentii exprimate si invocate de actuala conducere care depasesc cadrul legal.

La acest moment toate vanzarile de imobile care indeplinesc cadrul perfect legal sunt blocate printr-o decizie verbală. Aspect care ne pune in situatia de a fi acuzati de un adevarat abuz in serviciu. In ultima perioada observam o tendinta clara de a impiedica buna functionare a societatii, prin scoaterea de pe ordinea de zi de catre dl primar a mai multor proiecte de HCL, proiecte care prin aplicarea lor ar aduce un plus de valoare partii economice a societatii.

Lipsa dorintei conducerii societatii de a renegocia Contractul de administrare incheiat cu Primaria Brasov si intentia de a renunta la o suma considerabila lunara provenita din chirii, avand in vedere situatia contabila a societatii, reflecta clar dorinta actualei conduceri de a diviza aceasta societate si, ulterior de a o desfiinta.

Vânătoare de vrăjitoare sau identificarea de soluții?

Aceasta administrare „defectuoasa” a imobilelor a trecut de-a lungul timpului prin numeroase controale si verificari si intotdeauna s-a constatat contrarul celor afirmate de dl. Jula. Care de cand s-a instalat la conducerea societatii, in loc sa priveasca in viitor s-a intors in trecut prin diverse auditari interne, solicitari etc. Ramase fara rezultatul scontat de dansul. Si asta inseamna ce??? Dorinta de razbunare, pierdere de timp in locul aplicarii unor proiecte pozitive pentru societate in viitor, si nonvaloare.

Afirmatia din spatiul public a directorului general Jula Sorin Nicolae “«tehnicul» a avut mari probleme în ceea ce priveşte adaptarea pe o piaţă foarte complicată, care generează probleme mari şi companiilor mari de construcţii ” coroborata cu o alta afirmatie “Nu în ultimul rând, a fost început un plan ambiţios, implicarea RIAL în construcţii (pentru a prelua unele proiecte cu probleme, n.r.), activitate pentru care societatea nu era pregătită ” „ in acest moment societatea este intr-un blocaj intern, iar tehnicul si comercialul sunt intr-un conflict fiecare dintre ele considerand ca cealalta provoaca disolutia societatii”, nu arata nimic altceva decat lipsa acuta de viziune manageriala in ceea ce priveste societatea RIAL SRL.

Alte articole:   RAT Brașov: Circulația autobuzelor pe linia 140 este blocată pe ambele sensuri

Nu cunoaște nici istoricul societatii. Aceasta societate denumita ICRAL incepand din anul 1973, se ocupa de lucrari de constructii. Incepand cu anul 2018 s-au demarat discutii referitoare la dezvoltarea serviciului tehnic, ca societatea RIAL SRL sa devina o societate de constructii puternica aflata in subordinea Consiliului Local. Si nu a primariei Municipiului Brasov, asa cum afirma domnul Jula. Acest lucru, la momentul respectiv il cunostea foarte bine atat doamna Oprea Maria Marcela, care a facut parte si din Consiliul de Administratie anterior, cat si doamna Cojocea Roxana, membra in AGA la acea vreme, in prezent, membru in consiliul de administratie al societatii RIAL.

Angajații, jigniți de manageri și membrii CA

Mai mult, oamenii societatii sunt catalogati atat de conducerea executiva, membrii CA cat si de cei din AGA, ca fiind incompetenti, incapabili, nefiind buni la nimic si normal ar fi trebuit sa fie dati toti afara, nu numai cei 21 de angajati de la serviciul tehnic, disponibilizati in urma hotararii Consiliului Local din decembrie 2021.

Toate acestea au condus la o stare de nesiguranta in cadrul societatii, o stare de nervozitate ce a atins limita maxima a suportabilitatii, stari create de catre conducerea societatii si transmisa catre Primaria Municipiului Brasov. Catalogarile cat si etichetarile nu au fost de ajuns, astfel intr-o sedinta cu reprezentantii salariatilor, doamna Cojocea Roxana s-a exprimat ca angajatii societatii trebuie sa accepte situatia de fapt in care ne aflam si sa intelegem ca totul este orchestrat politic.

Dorim pe aceasta cale sa le reamintim si sa va aducem la cunostinta faptul ca din anul 2019, an in care s-au creat locuri de munca si pana in prezent, tot aceiasi oameni am ramas, atat la serviciul tehnic, ca de altfel si la celelalte servicii din cadrul societatii RIAL SRL, oameni cu care s-au realizat lucrari de anvergura, dar care incepand cu anul 2021 nu au mai existat deoarece „cei din serviciul tehnic nu sunt capabili”.

Coliban și mâna dreaptă Boghiu, „responsabila RIAL!”, atenționați că 99 de oameni au dat în judecată RIAL

Daca in anul 2021 am tacut, dorim pe aceasta cale sa ii aducem la cunostinta domnului primar Coliban, cat si doamnei viceprimar Boghiu, faptul ca pana la inlaturarea fostului director, in aprilie 2021, plata salariilor nu a fost intarziata luni de zile asa cum au mentionat cei doi, salariile s-au luat la timp, exceptand o singura data cand s-a intarziat cu 3 zile, precum si faptul ca societatea RIAL niciodata nu a refuzat lucrari din partea municipalitatii.

Acest lucru se poate verifica pe inregistrarea sedintei de Consiliu Local din luna aprilie 2021, ca de altfel si faptul ca modalitatea de stabilire a chiriilor pentru locuintele aflate in administarea RIAL SRL este reglementata prin OUG 40/1999.

Noi, nici astazi nu avem drepturile conform CCM-lui achitate, asta in conditiile in care conducerea executiva si cea administrativa a societatii sunt cu toate drepturile, conform contractelor de mandat, achitate la zi. Mai mult decat atat in momentul de fata exista un proces pe rol cu un numar de 99 de angajati sau fosti angajati ai societatii RIAL SRL pentru obtinerea drepturilor neacordate conform Contractului Colectiv de Munca.

Lipsa de viziune manageriala, necunoasterea, neputinta si nepriceperea sunt si au fost demonstrate de catre actuala conducere, planul lor a fost unul simplu si anume de a cere bani de la Consiliul Local, prin majorare de capital, Consiliu Local care a fost indus in eroare si care trebuie sa isi dea seama de fapul ca actuala conducere nu are nicio treaba cu un management sanatos, cu o viziune pe termen mediu si lung.

Invocarea momentului asa cum a afirmat atat primarul municipiului cat si directorul general, acel moment T0 si astazi il asteptam, dar traim in continuare cu speranta… Scopul actualei conduceri nu a fost si nu este de a dezvolta si de a performa societatea RIAL SRL, ci acela de a distruge o societate: O societate cu vechime, cu istorie si de a pune mana cat mai grabnic pe imobilele administrate de catre RIAL SRL (fondul locativ al orasului).

Alte articole:   România vrea să atragă turişti chinezi

Iata evoluția și involuția societății, începând cu anul 2016

Anul / Cifra de afaceri / Profit sau pierderi

2016 = 3.300.169 LEI = – 541.395 LEI

2017 = 5.238.357 LEI = + 30.081 LEI

2018 = 6.795.510 LEI = + 12.104 LEI

2019 = 12.176.734 LEI = + 512.266 LEI

2020 = 17.855.221 LEI = – 3.273.092 LEI !!!??? (+ 11.768,50 LEI)

2021 = 10.929.710 LEI = – 5.580.902 LEI

Ne-am ales cu un management al minciunii, al dezinformarilor, un management al pumnului in gura, in masa, in peretii si in dulapurile societatii RIAL, un management al dezbinarii si al urii intre colegi, colegi care plang pe holurile societatii si in drum spre casa, un management al proceselor cu angajatii societatii pentru drepturile lor legale, toate procesele intentate de catre fostii sau actualii colegi din societate fiind castigate.

Acesta este de fapt si de drept managementul mult asteptat, managementul domnului de la Corbeanca care de la instalarea in RIAL, la recomandarea primarului Municipiului Brasov, a ocupat functia de director general al societatii RIAL SRL in urma unui „concurs” foarte bine orchestrat. La fel, in urma selectiei organizate de aceeasi firma si-au ocupat functiile si membrii Consiliului de Administatie, precum si directorul general adjunct.

Etichetări ale managerilor, CA și AGA: pălmași, tăietorii de frunze la câini, incompetenți, neproductivi și babe expirate

Dorim sa subliniem si o spunem apasat, noi, angajatii societatii RIAL SRL- palmasii, taietorii de frunze la caini, incompetentii, neproductiviii, cat si babele expirate (toate aceste etichete fiind puse de catre actuala conducere a societatii RIAL, inclusiv de catre membrii CA si AGA) tinem sa ne cerem scuze Consiliului Local pentru toate dezinformarile si minciunile actualei conduceri a societatii RIAL, cat si pentru inducerea in eroare a Consiliului Local referitor la adevarul adevarat asupra situatiei de fapt a societatii si care a condus la luarea unor decizii prin HCL-uri fara sa fie in cunostinta de cauza si sa fie bine informati:

  • Hotararea de Consiliu Local din luna decembrie 2021 prin care i s-a atribuit locuinta de serviciu directorului general al societatii RIAL SRL, in mod ilegal;
  • Hotararea de Consiliu Local din decembrie 2021 prin care s-a modificat organigrama societatii RIAL, fiind dati oamneni afara incalcand CCM, colegi care mai apoi si-au castigat dreptul de munca in instanta.
  • Hotararea de Consiliu Local nr. 767 din luna decembrie 2021 prin care s-a stabilit majorarea chiriilor pentru locuintele aflate in administrarea societatii RIAL pe un studiu de piata realizat prin Google Maps.
  • Cat si modul prin care au incercat sa ascunda adevarul referitor la situatia financiar contabila a societatii RIAL SRL in ceea ce priveste Bugetul de Venituri si Cheltuieli aferent anului financiar 2022 precum si rectificarea bugetara din luna octombrie 2022.

87 de salariați cer demisiile celor responsabili

Pentru toate acestea, in data de 10.11.2022, reprezentatii salariatilor societatii RIAL SRL, au convocat o sedinta cu toti angajatii. Un numar de 87 de salariati au solicitat si au semnat pentru demiterea membrilor AGA, membrilor C.A., precum si a conducerii executive a societatii RIAL S.R.L. (director general – Jula Sorin Nicolae si director general adjunct – Clinciu Ciprian).

Mâine dimineață, 15.11.2022, se va depune la registratura societatii un memoriu prin care acestia solicita demisia/demiterea tuturor celor responsabili pentru proasta gestiune a societatii RIAL SRL si aducerea acesteia in situatia deplorabila actuala.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate