Majorarea salariilor medicilor, aprobată de consilierii județeni

Majorarea salariilor medicilor, aprobată de consilierii județeni

consiliul judetean3Chiar dacă s-a aprobat majorarea salariilor de căte Consiliul Județean, salariații din sănătate nu vor primi, deocamdată, nimic în plus la salarii, până când nu vor fi aprobate fondurile aferente de către Ministerul Finanţelor și virate la Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate.

Consiliul Judeţean, în subordinea căruia se află șase spitalele din Braşov, a aprobat majorarea salarială cu 25 de procente pentru medici, începând cu 1 octombrie, așa cum s-a stabilt printr-o hotărâre de Guvern.

Aplicarea hotărârii Consiliului Jduețean este condiţionată de o aprobare a Ministerului Finanţelor Publice, care să avizeze plafonul de salarii. 

mariana caju„Casa Naţională va da către casele locale până la data de 15 noiembrie banii, pentru că atunci este data când se vor lua aceste salarii mărite. Am înţeles că la rectificarea bugetară din octombrie, Guvernul va da către Casa Naţională aceste sume”, a precizat Mariana Câju, președinta Comisiei de Sănătate a Consiliului Judeţean.

Alte articole:   Brașov: Victimele violenței domestice ar putea primi locuințe sociale

Tot cu această ocazie, edilii judeţeni au aprobat și statutul de funcţii şi organigrama din spitale. Până în luna februarie trebuie elaborată şi o strategie pe sănătate a judeţului, în care toate spitalele braşovene vor fi spitale clinice.

Consiliul Judeţean are în subordine şase unităţi medicale pentru care au fost aprobate 4.145 de posturi. Dintre acestea, 149 sunt funcţii de conducere.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate