Mai mulți poliţişti din Braşov, la Şcoala Profesională Germană Kronstadt

Mai mulți poliţişti din Braşov, la Şcoala Profesională Germană Kronstadt

 La data de 07 noiembrie 2022, în intervalul orar 09.00 – 11.00, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Biroul Siguranță Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog Brașov, au organizat și desfășurat activități informativ-preventive în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică în unitățile de învățământ preuniversitar și zona adiacentă acestora.


Activitățile au avut loc la Școala Profesională Germană Kronstadt Brașov și a avut drept obiectiv prevenirea delicvenței juvenile în mediul școlar prin informarea elevilor și cadrelor didactice cu privire la situații de risc, comportamente neadecvate în cadrul școlilor, comportamente violente sau de tip bullying în mediul școlar.

De asemenea, au fost efectuate verificări privind modalitatea de asigurare cu pază/sisteme de supraveghere a unităților de învățământ.


Beneficiarii activităților au fost 90 de elevi și 4 cadre didactice, aceștia fiind informați cu privire la noțiunile de răspundere penală, bullying/cyberbullying, modalități de prevenire/combatere a comportamentelor de risc în mediul școlar.
 
Siguranța în mediul școlar este o prioritate a polițiștilor brașoveni, sens în care aceștia vor continua astfel de activități pentru conștientizarea elevilor cu privire la implicațiile violenței fizice și psihologice comise în unitățile de învățământ și angrenarea acestora în activități competitive și educaționale, având ca  efect reducerea violenței în mediul școlar.

Distribuie dacă îți place!