Mai mulți consilieri locali și secții de votare, în județul Braşov, ca urmare a creșterii populației

Mai mulți consilieri locali și secții de votare, în județul Braşov, ca urmare a creșterii populației

Ca urmare a creșterii populației, în județul Brașov, vor fi mai multe secţii de votare, iar numărul membrilor consiliului local se va mări.

Pentru alegerile din acest an, numărul secțiilor de votare va crește la 466, de la 457 câte au existat la alegerile din anul 2020, ca urmare a creşterii populaţiei. Totodată, creşte şi numărul consilierilor locali, în unele localităţi din judeţ.

Mihai Cătălin Văsii a prezentat joi, 11 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, la sediul Instituției Prefectului, câteva aspecte referitoare la pregătirea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European şi a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale, care vor avea loc în data de 9 iunie a.c.

Alte articole:   Indemnizațiile pentru copiii şi adulţii cu handicap grav, majorate

Instituția Prefectului Județul Brașov, Direcția Județeană Brașov a Autorității Electorale Permanente și Serviciul de Telecomunicații Speciale sunt în graficul aprobat prin Hotărâre de Guvern în ceea ce privește organizarea alegerilor din 9 iunie la nivel județean.

În data de 15 aprilie va avea loc tragerea la sorți a președintelui  Biroului Electoral de Circumscripție Județeană, urmând ca acest for să își intre în atribuții.

Numărul consilierilor locali, creşte

A fost emis ordinul de prefect privind numărul de membri în consiliile locale din unitățile administrativ-teritoriale ale județului Brașov.

În 5 unități administrativ-teritoriale, numărul membrilor consiliului local se va mări, ca urmare a creșterii populației.

Este vorba despre unitățile administrativ-teritoriale Budila (numărul de consilieri locali va crește de la 13 la 15), Crizbav (numărul de consilieri locali va crește de la 11 la 13), Hălchiu (numărul de consilieri locali va crește de la 13 la 15), Sânpetru (numărul de consilieri locali va crește de la 15 la 17) și Șercaia (numărul de consilieri locali va crește de la 11 la 13).

Alte articole:   Adrian Veştea: Braşovul va avea cel mai mare traseu de tren metropolitan din România. Acesta va contribui la rezolvarea problemei traficului în zona periurbană a oraşului

Mai multe secţii de votare

Tot ca urmare a creșterii populației, în județul Brașov numărul secțiilor de votare va crește la 466, de la 457 câte au existat la alegerile din anul 2020.

Astfel, în municipiul Brașov vor fi 6 noi secții de votare, în comuna Sânpetru 2 noi secții de votare și în comuna Cristian 1 secție de votare în plus față de anul 2020.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate