Mai multe trasee din Piatra Craiului, refăcute de Salvamont Zărneşti

Mai multe trasee din Piatra Craiului, refăcute de Salvamont Zărneşti

Salvamont Zărnești reface mai multe trasee turistice în Piatra Craiului.

În această perioadă salvamontiştii zărneşteni au desfăşurat mai multe acţiuni de curăţare şi de remarcare a traseelor din Piatra Craiului, prilej cu care ruta unor potecii turistice au fost deviate şi marcate.

De asemenea, au fost continuat lucrārile de la Baza Salvamont Plaiul Foii.

Acţiunile s-au desfăşurat în parteneriat cu Administrația Parcul Naţional Piatra Craiului și cu Serviciul de voluntariat montan.

În ultima sāptāmânā, Salvamont Zărneşti a fost implicat în mai multe proiecte aparte:

  • continuarea lucrārilor din Baza Salvamont Plaiul Foii incepute în urmā cu un an;
  • în parteneriat cu Administrația Parcul National Piatra Craiului și Serviciul de voluntariat montan s-a degajat artera Umerii Pietrei Craiului -Vf Tāmașu Mare (traseul dintre Șaua Curmātura Foii – Vf Tāmașul Mare, având acum marcaj nou);
  • tot alāturi de colegii de la Administrația Parcului Național Piatra Craiului a fost modificată ruta potecii turistice marcate cu triunghi roșu ( Plaiul Foii – Refugiul Speranțelor ), prin devierea unui tronson care era echipat cu cablu. În prezent cablul respectiv a fost mutat puțin mai sus, în Șaua Hornului Nisipos, o porțiune care în timp s-a dovedit foarte expusā. Devierea potecii marcate s-a fācut printr-o zonă mult mai sigură și lejeră”, au transmis reprezentanţii Salvamont Zărneşti.
Alte articole:   Protocol între CNAS și Patriarhia Română pentru sprijinirea pacienților oncologici

Potrivit salvatorilor montani, în perioada următoare vor reface unele tronsoane tehnice precum Șaua Crāpāturii – Vf Turnu.

În perioada următoare continuām alaturi de colegii din Administrația Parcului Național în vederea refacerii unor tronsoane tehnice precum: Traseul marcat cu banda rosie “La Lanțuri” sau Șaua Crāpāturii – Vf Turnu, traseu marcat cu punct rosu„, au explicat salavamontiştii.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate