Maestrul Horia Mihail a ales pianul de concert pentru Filarmonica Brașov

horia-mihailMaestrul Horia Mihail, pianistul Filarmonicii Braşov, a ales instrumentul care va aduce în mod categoric un plus de calitate spectacolelor de la Braşov.  Astăzi, la Hamburg, drapelul Romaniei a fost arborat la celebra fabrică „Steinway & Sons”, producătorul acestui minunat instrument care va ajunge la Brașov în perioada imediat următoare.

Până la acest moment, Filarmonica avea în dotare un singur pian, primit în urmă cu 15 ani cu titlul de donație,  după ce a fost folosit timp 50 de ani de o filarmonică din străinătate. Până acum, singurul pian cu coadă lungă din Brașov aparține Universității  Transilvania.

„Eforturile brașovenilor, atât din partea administrației publice, cât și simpli cetățeni, de a dota Filarmonica Brașov cu un pian de concert de cea mai buna calitate, demn de artiștii ce îl «îmblânzesc» au dat roade! Maestrul Horia Mihail a fost delegat să aleagă pianul ce va sta în sala de concerte a Filarmonicii Braşov şi a ales! Va fi un instrument de promovare a culturii pentru cel puţin o generaţie de artişti şi iubitori ai muzicii!”, ne-a declarat Valentin Bodea, unul dintre braşovenii prezenți în acest moment la Hamburg, la producătorul de piane.

Alte articole:   Analize medicale gratuite pentru locuitorii din Vama Buzăului

CLICK pe poze pentru a se mări!

Pianistul Horia Mihail a fost considerat de întreaga comunitate drept „cel mai în măsură să facă o asemenea alegere, dată fiind experienţa sa.

„Acest pian era necesar la Filarmonica Braşov, ţinând cont de faptul că există un singur pian, Petrof, primit prin donaţie în urmă cu 15 ani, de la Filarmonica din Berlin, după ce l-au casat. Steinway este cea mai bună marcă din lume, are o tradiţie de peste 160 de ani, este germano-americană”, declara viceprimarul Costel Mihai în luna septembrie.

 

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate