Maestrul Cristian Mihăilescu, bătaia de joc a politicului. Noul director la Operă, o profesoară de chimie

Maestrul Cristian Mihăilescu, bătaia de joc a politicului. Noul director la Operă, o profesoară de chimie

Încă o valoare a culturii româneşti a ajuns bătaia de joc a Guvernului PDL şi a unui Cod al Muncii care are unele prevederi aberante. Cristian Mihăilescu a fost scos la pensie prin dispoziţia primarului George Scripcaru, vicepreşedintele PDL, pentru că nu se mai încadra ca vârstă şi nu mai putea deţine acest post.

Nu respectarea legii de către primar este o măsură criticabilă, ci decizia de a numi o persoană care nu reprezintă nimic în cultura braşoveană. Cecilia Doiciu, şefa Direcţiei de Integrare Europeană din Primăria Braşov, profesor de chimie la bază.

Practic, această decizie este ca şi cum un lăcătuş ar monta la un Mercedes o piesă de Trabant, chiar dacă nu se potriveşte, pe principiul că „merge şi aşa“…

Alte articole:   Aurelian Pavelescu la „Culisele Zilei cu Sebastian Dan”

Cristian Mihăilescu este din anul 2000 director al Teatrului Muzical (Liric), pe care l-a adus la rang de operă. Pe lângă premiile pentru regie de operă, a fost distins cu alte distincţii: „Premiul pentru Management Artistic” atribuit „Celui mai bun director” de operă din România şi, de două ori, Premiul „Omul de Cultură al anului”. Este iniţiatorul Festivalului Internaţional de Operă, Operetă şi Balet, ajuns la a IX-a ediţie.

Voi ce părere aveţi?

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate